Lemezen is megjelenik a King Crimson élő Bowie-tisztelgése

2017.05.24. 17:05, Frontrecorder

kingcrimson.jpg

Idén októberben lesz negyven éve, hogy megjelent David Bowie Berlin-trilógiájának második darabja, a Heroes  album, az évfordulóra a lemezen közreműködő Robert Fripp zenekara, a King Crimson kiadja a címadó dal tavaly rögzített koncertfeldolgozását.

Az 1977. október 14-én megjelent Heroes felvételei az év nyarán zajlottak a berlini Hansa stúdióban, többek közt Robert Fripp bevonásával, aki sajátos gitárjátékával nagyban alakította a lemez hangását. A címadó dalt Fripp kultikus progresszív/avantgárd rock zenekara, a - kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan ötven éve, 2013 óta "dupla kvartett" felállásban működő - King Crimson tavaly felvette a koncertműsorába, ezzel emlékezve Bowie-ra. A zenekar 2016 szeptemberében a berlini Admiralspalastban is előadta a dalt, az erről készült hangfelvétel pedig most június 2-án megjelenik a Heroes -Live in Europe 2016 EP-n, negyven évvel azután, hogy a Bowie-albumot rögzítették.

Íme a King Crimson-féle Heroes, a tavalyi berlin koncert képeit a Berlini falról készült archív felvételeket összemosó videóval:

https://recorder.blog.hu/2017/05/24/lemezen_is_megjelenik_a_king_crimson_elo_bowie-tisztelgese
Lemezen is megjelenik a King Crimson élő Bowie-tisztelgése
süti beállítások módosítása