Dalpremier! aurevoir.: Rejtettelek

2017.05.15. 15:00, rerecorder

oreoerdely-3.JPG

Tavaly ősszel mutattuk be Magyarradar rovatunkban a zsámbéki gyökerű aurevoir. indiefolk / ethnobeat-kocsmazene együttest. Akkor egy József Attila-versmegzenésítés koncertklipjét debütáltatták, most egy Radnóti Miklós-versre készült stúdiófelvétel érkezett, már a hamarosan megjelenő, ötszámos bemutatkozó EP-ről.

Agócs Márton énekes-gitáros-dudás mesélt a Recordernek a friss szerzeményről: „a dal a Rejtettelek címet viseli, ami egy Radnóti Miklós-vers. A vers címe is Rejtettelek. Annak ellenére, hogy egy magyar költő versét zenésítettük meg, a dal inkább a nyugat-európai – azon belül is leginkább ír és angol – népzenei és könnyűzenei gyökerekre vezethető vissza. Alapvetően én a lassú számok közé sorolom – egy szerelmes versből mégsem lehet punkszámot csinálni –, de igyekeztünk jól felépíteni, és tettünk bele egy olyan közép részt/intermezzo-t, ami megbontja a dal „cukiságát”, sőt: már-már őrületbe csap át. S bár ez nem volt tudatos, de többen mondták, hogy mennyire örülnek annak, hogy a dal nem csak a már említett „cuki” oldalát jeleníti meg a szerelemnek.”


az aurevoir. június 2-án játszik legközelebb Budapesten, még pedig az A38-on a Babel társaságában, Facebook-eseményoldal


a Rejtettelek című Radnóti-versmegzenésítés, amelyben a folkos hangulat régizenés elemekkel indul be a végére: 


az aurevoir.
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/05/15/dalpremier_aurevoir_rejtettelek
Dalpremier! aurevoir.: Rejtettelek
süti beállítások módosítása