Pénteken és szombaton Somló Dávid helyspecifikus hangperformansza az Artusban

2017.05.12. 08:29, prerecorder

somlo_david.jpg

Somló Dávid Keringő című hangperformansza egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres épület terein. A darab arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem maradt más csak lábaink és füleink. 

Somló Dávid - Kerengő

Helyszín: Artus Stúdió

Kezdés: 2017. május 12. 18:00, 19:30 és május 13. 10:30, 18:00, 19:30

Belépő: 1600/1000 Forint

Facebook-eseményoldal


Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

A mostani darab kezdete előtt minden néző kap egy sor egyszerű instrukciót, egy a hangtéren keresztül vezető útvonalat és egy hangszórót, amely az előadás zenéjét tartalmazza. A résztvevők az előadás során ezeket az útvonalakat követve, a hangokat körbe hordozva együtt teremtik meg a darab egyedi hang és tér élményét, interakcióba lépve egymással és az épület tereivel. Az ARTUS Studió gyárépületét a résztvevők által bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény. 


a Keringő előzetese:

https://recorder.blog.hu/2017/05/12/ma_este_somlo_david_resztvevoi_helyspecifikus_hangperformansza_az_artusban
Pénteken és szombaton Somló Dávid helyspecifikus hangperformansza az Artusban
süti beállítások módosítása