Selfie a Nagyszínpad előtt: Konyha.

2017.05.11. 20:00, Recorder.hu

nsz_selfie_konyha_650.jpg

Május 19-től 22-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió által szervezett Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjébe. A Recorder  a program médiapartnereként  ebben a cikkben már lehozta a legfontosabb tudnivalókat, köztük az indulók rövid bióit, de arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb.  szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Az első gyorsfényképet a Konyha küldte vissza. A zenekar május 21-én, vasárnap este 9-től az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Legnagyobb: az Alterába Fesztiválon többször játszottunk a nagyszínpadon  mondjuk ott évekig csak az az egy színpad volt, hahaha... És a Budapest Parkban, el ne felejtsük. A legkisebb egy borfesztiválon volt, ahol annyira apró volt a színpad, hogy éppen hogy elfértünk rajta hárman, egyfajta igazolásaként, hogy a trió a legjobb felállás a világon (persze nem csak ezért).  

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Sűrűbben csinálunk lazább próbákat.  

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Dani kis stúdiójában próbálunk. Otthonos, tiszta, remekül felszerelt és nagyon szeretjük, hogy mindig van friss kávé. Azt nem szeretjük, hogy a szomszéd néni ránk hívja a rendőrséget. Biztosan azért, mert nem tudja, hogy mindig a konyhában...  

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?  

A saját közönségünk mostanában nagyon aktív, az elmúlt fél év koncertjei folyamatos pozitív meglepetések sorozata, a kedves és a fantasztikus-katartikus közötti teljes skálán. Inkább arra koncentrálunk, hogy minél többen tudjanak közülük arról, hogy ez egy nagy lehetőség nekünk, legyenek velünk és szavazzanak! A zsűrit nem akarjuk tudatosan meggyőzni, inkább arra koncentrálunk, hogy önazonosak maradjunk, ne ennek a bulinak a kedvéért akarjunk hullaprofinak vagy szuperszexinek látszani  aztán ők eldöntik, hogy érdemes-e minket rászabadítani így a nagyszínpadokra.  

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?  

A legjobb hatvan  és azon belül a legerősebb húsz percünket rakjuk össze (ennyit fog közvetíteni a TV). Konyhanyelven fogalmazva igyekszünk megmutatni minden fontos ízt, ami jellemző ránk, hahaha  lesz fúvós blokk, akusztikus és rockos számok egyaránt. És komoly szerepet szánunk a közönségünknek is, mivel  aki járt már Konyha-bulin, tudja  ők is igen aktív közreműködői a koncertjeinknek.  

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?  

Nyerni azért jó, mert rengeteg dopamin szabadul fel, tovább élünk, jobban alszunk. Nem nyerni azért jó, mert akkor a veszteség további szép, szomorú számokra inspirál majd. Viccet félretéve: majd kiderül hogy megéri-e, mi nagyon örülünk, hogy a versenyen keresztül sok olyan emberhez eljut amit csinálunk, akik még sosem hallottak rólunk.  

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?  

Zenélni 100% öröm. Utazni, koncert előtt hangbeállni, rossz körülmények között fellépni lehet szenvedés, de szerencsére ritkán van ilyen.  

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?  

Mi úgy tudjuk, hogy 50%-a a zsűrin és 50%-a a közönségen múlik. Vagy nem???

A Konyha május 21-én 21 órakor lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

A Konyha a Facebookon.

A Konyha a YouTube-on.

A Konyha az Instagramon.

A Konyha a Bandcampen.

A Konyha a Recorderen.

nsz_off_konyha_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/05/11/selfie_a_nagyszinpad_elott_konyha
Selfie a Nagyszínpad előtt: Konyha.
süti beállítások módosítása