Remixlemezpremier! Belau: The Odyssey 2084

2017.05.11. 18:00, rerecorder

belau_1_2.jpg

A Belau a 2015-ös Island Of Promise című bemutatkozó dalával/videójával rögtön szép sikert ért el és már ahhoz is készült egy Recorderen premierizált remix-EP. Kedves Péter szólóprojektje aztán Buzás Krisztiánnal duóvá fejlődött, majd vendégénekesekkel és -zenészekkel koncertező felállásúvá is, és az Open Water című beharangozó dal után tavaly ősszel megérkezett a bemutatkozó nagylemez. A novemberi The Odyssey album idén Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei kiadványa kategóriában – most pedig magyar és külföldi producerek értelmezik újra a debütálás dalait. Premier!

belau_odyssey_remixcover.jpgAz elvágyódós, finom downtempo elektronikájával képzeletünket földközi-tengeri utazásra hívó duó The Odyssey című első lemezén olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe. „A The Odyssey megjelenése óta szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kapott a zenekar. Mindenképp szerettük volna, ha néhány, számunkra kedves dj/producer újragondolná a lemez dalait és szerencsére igent mondtak a felkérésre. Mindegyik remix picit más irányba viszi az eredeti számokat, mindenki belevitte a saját egyéniségét” – mondta a májusban VIVA Push felfedezett státuszt kapott formáció a friss kiadványról, amelyen olyan elismert producerek, dj-k értelmezték újra a dalokat, mint Chris.SU, Subsets, Paperdeer, Himalia, Damien, Rusty és SuperStereo.

A felkérésről és a saját remixéről két producer is mesélt a Recordernek.

Chris Su: „Egy élmény volt ezen a projekten dolgozni, mert jó alapanyagból könnyű remixet készíteni. Szakmailag is érdekes feladat volt egy chilles eredeti dalt úgy feldolgozni, hogy az a drum & bass bulikon is jól működjön, de szerencsére úgy érzem, sikerült. Szécsi Böbe hangja csodaszép, és magyarként az angol kiejtése sem hagy kívánnivalót maga után, így azt gondolom, külföld felé is nyugodtan lehet kacsintgatnia a jövőben neki is és a Belau-nak is.”

Superstereo: „Sajnos elég későn tudtam reagálni a felkérésre, de nagyon örültem neki. Mostanában kevés remixet csinálok felkérésre, mert inkább a saját dalokra koncentrálok. Ebben az esetben elsőnek a dallam téma született meg, és a köré építettem fel a dalt. Teljesen elrugaszkodtam az eredeti verziótól, és egy igazi pattogós moombahtont csináltam belőle. Szeretek gyorsan dolgozni, de ilyen gyorsan régen csináltam már remixet, ez a verzió két nap alatt elérte a 90%-os állapotát. Utána még pár napig simogattam és kész is lett. A végeredménnyel én is nagyon elégedett vagyok, és biztos helye lett a dalnak a nyári fellépéseim szettjében!”

A Fonogram-díjas zenekar egy év alatt közel hatvan koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint hét különböző országban, éppen nemrég tértek vissza egy sikeres horvát turnéról és a fesztiválszezon előtt, május 13-án, a Budapest Parkban játszanak az osztrák Parov Stelar előtt, Facebook-eseményoldal. Aztán persze ezen a nyáron is fellépnek a régió számos fesztiválján.


A LEGJOBB MEDITERRÁN HANGULATÚ DALOK BELAU SZERINT.

és akkor a remixlemez, a Belau tavalyi albumának hét átértelmezett dala: 


Belau
Facebook-oldala

 

https://recorder.blog.hu/2017/05/11/remixlemezpremier_belau_the_odyssey
Remixlemezpremier! Belau: The Odyssey 2084
süti beállítások módosítása