Lemezpremier! Turn Signals: Duck And Cover

2017.05.10. 18:00, rerecorder

dy7i5270.jpg

A brit gitárzenei hatásokra építő Turn Signals 2012-ben indult Iliás Ádám énekes-basszusgitáros és Bakó Balázs dobos (The Bits, Supersonic, ex-Dope Calypso) projektjeként, az első EP, a Take A Ride című anyag Iliás szólóprojektjeként jelent meg 2014-ben (ezt a Stone Roses egykori gitárosa dicsérgette). 2015-ben aztán trióvá és koncertező zenekarrá bővült a formáció, az új felállás 2016-ban a Recorderen mutatta meg első dalát, amit egy tagcsere – és egy hidegháborús tematikájú felvezető dal – után most követ a bemutatkozó nagylemez. 

dnc.jpgA Beatles-, Oasis-, Black Rebel Motorcycle Club-, Doves-inspirálta Turn Signals, azaz Iliás projektje Láng Miklós gitáros-vokalistával és Révész Tamás dobossal vált trióvá, azóta Láng helyére Kalocsai Balázs gitáros érkezett, és most itt az első nagylemez is, amelynek felvételei régóta zajlak, így a korábbi felállások feltűnnek az LP-n. "Szeretném megköszönni minden közreműködőnek, de leginkább Szabó Szebasztiánnak a keverést és a masztert. Most először szólalnak meg dalaim úgy, ahogy elképzeltem" – mondja az anyagról Iliás, aki a lemez dalait is kommentálta.

01. Intro: A végleges verzió a szirénával és a beszéddel nemrég alakult ki, amikor kitaláltam, hogy ‘Duck And Cover’ lesz az album címe. Szerintem jót tett a dalnak, és megfelelő bevezetése az albumnak.

02. Duck And Cover: Nagy kedvencem. Szeretem a húzását, ahogy magával ragad az energiája. Sok évig alakult, büszke vagyok a végleges verziójára.

03. Rainy: Ez volt az első dal, amit zenekarként rögzítettünk.

04. Idler: Sokáig ‘Dylan’ volt a werkcíme, a hangulata miatt. Balázs szólóját szeretném kiemelni benne! Nagyon jól sikerült!

05. Take A Ride: Első EP-nk címadó dala. A zenekar ősfelállásával (Bakó Balázs, Derecskei Zsolt, Kelemen László) vettük fel. Tomek kedvence. Ahányszor meghallom, mindig megjelenik gondolataimban egy idegbeteg, búzavirágkék inges irodai dolgozó, aki éppen levezeti a munkahelyi feszültséget a többi autóson.

06. Shine: Mint a ‘Duck And Cover’-t, ezt is még régebben, Bakó Balázs dobolta fel, mikor még ketten csináltuk a zenekart. Tetszik, hogy egyszerre himnikus és ijesztő lett.

07. Too Good: Talán eddigi legjobban sikerült szövegem.

08. Caught On Stream: Ezt már csak a basszushangzás miatt is érdemes volt annak idején felvenni.

09. Hunter: Az album egyetlen dala, aminek zenéjét közösen szereztük korábbi gitárosunkkal, Láng Miklóssal. Élőben elég nagyot üt!

10. Indifference: Ezt a dalt írtam a legrégebben ezek közül, de a második felét kábé egy éve találtam ki hozzá. Ez a jelenlegi kedvencem a feszültsége miatt. Nem indul be igazán, hiába várjuk.

11. Wonderland: A The Walrus-szal játszottuk többször koncerteken, és rögzítettük is a Rádió 22-es stúdiójában, de végül nem jelent meg. A felvételből a dobot mentettem meg egyedül. Jó barátom kislányának, Panninak írtuk ezt az altatót.


A Turn Signals jövő csütörtökön, május 11-én, az I’m with the Monkey társaságában, az A38 tetőteraszán mutatja be az albumot, Facebook-eseményoldal. A lemez cd-n is kapható lesz a lemezbemutatón (az első vidéki fellépés pedig Győrben lesz május 20-án).

és akkor a Duck And Cover című Turn Signals-album: 


nyitókép: sinco
cover art: Wallaby design

Turn Signals Facebook-oldal
http://turnsignals.hu/

https://recorder.blog.hu/2017/05/10/lemezpremier_turn_signals_duck_and_cover
Lemezpremier! Turn Signals: Duck And Cover
süti beállítások módosítása