Idén nyáron irány Orfű és a Bass Camp!

2017.05.09. 19:00, rerecorder

az0c0413.jpg

A Bass Camp Orfű fesztivál 2017. július 19. és 22. között tér vissza az ország dél-nyugati részén, a nagyvárosok zajától távol fekvő Orfűre egy négynapos basszusmenet erejéig.

Az esemény nem a semmiből került fel a hazai fesztiválpalettára, a tavalyi demó bulit megelőzte egy 2004-től 2015-ig évről évre a Mecsekben fekvő Remete-réten megrendezett elektronikus zenei esemény, a Rét-Tér, ahol a tört ütemeké és a basszusoké volt a főszerep a stílusok jeles környékbeli, magyar és külföldi előadóinak prezentálásában. Ez a sorozat a rét természetvédelmi besorolásának megváltozása miatt véget ért, illetve rá is kényszerült a megújulásra a fennmaradás érdekében, ami életre hívta a Bass Camp Orfűt.

Ha van olyan hazai fesztivál, amit a hiánypótló jelzővel ruházhatunk fel, akkor a Bass Camp Orfű biztosan az, ugyanis 2016 nyaráig nem igazán volt olyan többnapos rendezvény, ami ennyire célirányosan az elmúlt néhány év basszuszenei trendjeire reflektált volna. A Mecsek festői dombjai közti Pécsi-tó mellett található helyszín több mint ideális terep arra, hogy összegyűljön mindenki, aki a drum&bass, dubstep, jungle, bass music, uk garage, dub, grime és más, kapcsolódó elektronikus zenei stílusokért rajong.

az0c0310.jpg

A fent említett műfajok jeles hazai képviselői mellett a Bass Camp Orfű idén már több mint harminc, Angliából és egyéb európai országokból érkező neves DJ-t lát vendégül, valamint több itthoni és külföldi zenei kiadó „showcase-ével” szórakoztatja majd a közönséget. A headlinerek közt ott lesz a jungle élő legendája, General Levy, a neves Swamp 81 kiadó feje, Loefah, a UK garage megkerülhetetlen művésze, El-B, valamint a hazai drum&bass legsikeresebb figurája, Jade. A különböző kiadók és ismertebb szervezőcsapatok közül jelentősebb idősávot kapnak majd a Dispatch, Utopia Music, Eatbrain, Elevated, Nightdrive, ASAN, Dubphase és a Dubapest művészei. Fellépnek továbbá, a teljesség igénye nélkül: Sam Binga, Sir Spyro, Ant TC1, Commodo, Cadik, Maztek, Hydro, Big Bud és még sokan mások – a teljes felhozatalért keresd fel a www.basscamp.hu oldalt vagy a Facebook-eseményt!


A MAGYAR DRUM'N'BASS 20 ÉVÉNEK 20 MEGHATÁROZÓ MOMENTUMA.

A zenés programok mellett napközben megnyit majd a Bass Campus, ahol témába vágó magyar vagy angol nyelvű előadásokkal, zeneíráshoz kötődő workshopokkal és élménybeszámolókkal lehet majd gazdagabb minden érdeklődő. Előadóként a szcéna bennfentesei jelennek majd meg a katedrán és osztják meg tapasztalataikat előadás vagy kötetlenebb, interaktív foglalkozások formájában. Az előadók között szerepelnek majd a PTE elektronikus zenei média művész szakjának képviselői is.

Egyéb nappali programokat is kínálnak a szervezők: vezetett kirándulásokon fedezhetjük fel a környék természeti kincseit, megismerhetjük a környék a rendezvényre kitelepülő civil szervezeteit, valamint rengeteg sportolási lehetőséget biztosít a fesztivál és a település is. A nyárra való tekintettel: csobbanni a fesztivál közvetlen szomszédságában található tóban, az orfűi Aquaparkban vagy a Magyarhertelendi termálfürdőben lehet a közelben.

az0c0031.jpg

A fesztivál ár-érték arányban is hibátlannak tűnik, hiszen a négy napos bérletet mindössze 15.000 forintért árulják. Orfű üdülőövezet, ezért mindenkinek, aki meg szeretné látogatni az eseményt, azt javasolják a helyiek, hogy időben foglaljon szállást, ha nem szeretne kempingezni, mert a település szálláshelyei szinte egész nyáron nagy kihasználtság mellett üzemelnek.

A tavalyi Bass Camp látogatóinak véleménye alapján ez egy kihagyhatatlan zenei és szabadidős élmény, melyet különleges, rendkívül családias és barátságos atmoszféra jellemez.

www.basscamp.hu

Before movie az idei fesztiválhoz:

https://recorder.blog.hu/2017/05/09/iden_nyaron_irany_orfu_es_a_bass_camp
Idén nyáron irány Orfű és a Bass Camp!
süti beállítások módosítása