Kerekdomb fesztivál: zene, irodalom, sport és bor a nő és a szerelem jegyében

2017.05.05. 16:35, rerecorder

kerekdombfeszt2.jpg

Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben – várja összművészeti hétvégére látogatóit a gyermekbarát Kerekdomb Fesztivál.

A nyárindító Kerekdomb június 16. és 18. között a nő és a szerelem témáját járja körül: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor hősét, Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché-koncertjét.

A parasztházak és nemesi kúriák udvarait nagykoncertek, színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával: fellép Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment és Szalóki Ági, a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

futas.jpgA látogatókat blues és irodalom, gasztronómia és fröccsterasz várja az Oroszlános Borhotelben, könnyűzene a Vincellér Házban, komolyzene a település katolikus templomában.

A sportos fesztiválozók nyáron és ősszel is félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket pedig várják a dombok: júniusban Dűlőbringa futam, szeptemberben Mád-Tállya tekerés lesz, de a kerékpár a zenében is fontos szerepet kap: Gryllus Vilmos a Biciklizős lemez dalaival készül. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedő gyalogtúrákat.

A helyi bortermelők maguk mutatják be tételeiket a látogatóknak pincéikben, de különleges borpiknik is lesz: az érdeklődők azokon a dombokon kóstolhatják meg a borokat, amelyeken a nedűt adó szőlők teremtek.

A gyerekeknek a Maillot kastélyban találnak kreatív elfoglaltságot a szülők. A Hegyaljai Alkotóházban játszóházat és mesterségbemutatót szerveznek, a legkisebbeket pedig Ringató várja, és természetesen Kaláka koncert is lesz.

kiscsillag2.jpg

Az őszi Kerekdomb Fesztivál szeptember 8. és 10. között kerül megrendezésre. Akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról, az irodalomfelelős Lackfi János lesz.

www.kerekdombfeszt.hu

Online regisztráció a sportprogramokra: www.kerekdombfeszt.hu/sportprogramok (határidő: 2017. június 8., éjfél).

https://recorder.blog.hu/2017/05/05/kerekdomb_fesztival_zene_irodalom_sport_es_bor_a_no_es_a_szerelem_jegyeben
Kerekdomb fesztivál: zene, irodalom, sport és bor a nő és a szerelem jegyében
süti beállítások módosítása