Nevetve tér vissza a Paramore

2017.05.04. 13:03, Frontrecorder

paramore_1.jpg

Négy év kihagyás után rukkol elő új albummal a Paramore, a régi-új felállásban készült, régi-új hangzást igérő After Laughter május 12-én jelenik meg.

Az amerikai poppunk/powerpop trió a két alapító tag, a szólógitáros Josh Farro és testvére, a dobos Zac 2010-es kiválása utáni hullámvölgyből győzedelmesen lábalt ki; cím nélküli 2013-as nagylemezük hatalmas kereskedelmi sikert aratott (több országban, így az Egyesült Államokban is az albumlista élén nyitott), az Ain't It Fun című dalt rongyosra játszották a rádiók (Magyarországon is top10-es volt), sőt, elnyerte a legjobb rockdalnak jár Grammy-t. A zenekar világkörüli turnéval ünnepelte meg a sikert - 2015 nyarán felléptek Budapesten, interjúztunk is velük), ám az örömbe ismét üröm vegyült, 2015 decemberében Jeremy Davis basszusgitáros otthagyta a zenekart, ráadásul tavaly tavasszal csúnya pereskedésbe bocsátkozott volt (üzlet)társaival. 2016 júniusában aztán jött egy újabb fordulat; Zac Farro visszatért a zenekarba, akkor még csak egy lemez erejéig, de idén február óta újra teljes jogú tagnak számít. Már vele készült el a Paramore ötödik stúdiólemeze, ami nem volt sima szülés; Hayley Williams énekesnő bevallása szerint volt egy időszak, amikor elbizonytalanodott az albummal kapcsolatban, nem nagyon látta megvalósulni. De a frontember újfent megmutatta, hogy a nehéz helyzetekből képes felállni, és a lemez elkészült, Nashville-ben, Justin Meldal-Johnsen (Beck, Nine Inch Nails, M83) produceri és basszusgitárosi közreműködésével. A május 12-én megjelenő After Laughter vizuális arculata és eddig közzétett két felvezető klipdala alapján az előző album slágereinek 80s new wave-es nyomvonalát követi. Íme az album dallistája és borítója:

01. Hard Times
02. Rose-Colored Boy
03. Told You So
04. Forgiveness
05. Fake Happy
06. 26
07. Pool
08. Grudges
09. Caught In The Middle
10. Idle Worship
11. No Friend
12, Tell Me How

paramorecover.jpg

Az album dalait a hazai rajongók élőben a VOLT Fesztiválon hallhatják, június 30-án. Íme a nyitódal, egyúttal első beharangozó single, a könnyedén fülben ragadó Hard Times imidzsklipje:



és a második kislemez, az ugyancsak afropop-beütésű Told You So zenekari összetartást szemléltető videója: 

Címkék: paramore
https://recorder.blog.hu/2017/05/04/nevetve_ter_vissza_a_paramore
Nevetve tér vissza a Paramore
süti beállítások módosítása