18+ Boszorkányos sexploitation-videóval csalogat az Afghan Whigs

2017.05.02. 13:00, Frontrecorder

afghan_1.jpg

Május 5-én jelenik meg az Afghan Whigs új albuma, mely elé még érkezett egy hatásos közönségcsalogató videó, a hatvanas-hetvenes évek erotikus zsánerfilmjeinek modorában.

2012-es újjáalakulása óta az In Spades lesz az énekes-gitáros Greg Dulli vezette amerikai rockzenekar második, összességében pedig a nyolcadik stúdióalbuma. Az új anyag fő témái az emlékezet és a gyerekkori emlékek feldolgozása, a múlt és a jelen összemosódása, a halandóság és az ezzel járó veszteség (a zenekar másik gitárosát, Dave Rossert tavaly gyógyíthatatlan rákbetegséggel diagnosztizálták), és ahogy azt a dalszerző Dullitól megszokhattuk, a szövegek az emberi psziché sötét zugaiba engednek bepillantást, miszticizmussal és okkult utalásokkal áthatva - maga a frontember is a "kísérteties" jelzővel írta le a lemezt. Erről árulkodik az album ördögfigurás borítója, illetve még határozottabban az eddigi felvezető klipek. Az első a Demon In Profile című dalhoz készült (a zenekarral szinte összenőtt Phil Harder rendezésében), nyilvánvalóan a hetvenes-nyolcvanas évek okkult horrorfilmjeinak bűvöletében, egy démoni alakkal a főszerepben, akit a született showman énekes, Har Mar Superstar alakít:



A május 5-én a Sup Pop kiadónál megjelenő új Afghan Whigs-album második beharangozó klipje még direktebb filmes homage; az Oriole a hatvanas-hetvenes évek fordulójának kultfilmjei előtt tiszteleg, az okkult horror és a sexploitation zsánerek ötvözésével. A kisfilmet az ebben a témában ugyancsak járatos New York-i művész, Amy Hood rendezte; tulajdonképpen az ő vintage erotika-tanulmányként felfogható legutóbbi könyve keltette fel Dulli figyelmét, aki pont valami hasonló koncepciót képzelt el a kliphez. A videóban Hood játssza a boszorkányszektához csatlakozó fiatal nőt is, rajta keresztül lebben fel a fátyol a titkos gyülekezet szexszel és vérrel teli rituáléiról.

18+ ITT PEDIG FELLEBBEN A FÁTYOL 2016 LEGNÉZETTEBB KORHATÁROS KLIPJEIRŐL. >>> 


az In Spades dallistája és borítója:

01. Birdland
02. Arabian Heights
03. Demon in Profile
04. Toy Automatic
05. Oriole
06. Copernicus
07. The Spell
08. Light as a Feather
09. I Got Lost
10. Into the Floor

whighscover.jpg

és néhány oldal Amy Hood Cult Classic című albumából:

35mm-19-copy.jpg

screen-shot-2016-12-07-at-23_10_08.jpg
35mm-outtake11-copy-2.jpg

2-lr-copy-2.jpg

26-lr-copy-2.jpg

27-lr-copy-2.jpg

30-lr-copy-2.jpg

34-lr-copy-2.jpg

35-lr-copy-2.jpg

polas-outtake-12-copy-2.jpg

cult-classic-final-copy.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/05/02/18_boszorkanyos_sexploitation-videoval_csalogat_az_afghan_whigs
18+ Boszorkányos sexploitation-videóval csalogat az Afghan Whigs
süti beállítások módosítása