Újonnan felfedezett hangyafajt neveztek el a Radioheadről

2017.04.25. 11:41, Frontrecorder

yorke_3.jpg

A Radiohead tagjai közismerten aktív természet- és környezetvédők, ennek elismeréseként egy újonnan felfedezett hangyafajt neveztek el a zenekarról - íme a Sericomyrmex radioheadi.

A washingtoni Smithsonian Intézet két kutatója, Ana Ješovnik és Ted R. Schultz egy most publikált tanulmányban számol be arról, hogy Közép- és Dél-Amerikában való vizsgálódásuk eredményeként három eddig nem azonosított hangyafajt fedeztek fel. Mindhárom faj a gombatermesztő hangyák nemzetségéhez tartozik, ezeknek a rovaroknak a különlegessége, hogy gombát növesztenek a boly belsejében, és azt eszik, tehát gyakorlatilag önellátó gazdálkodással megtermelik a saját táplálékukat. A latinul Sericomyrmexnek, azaz "selymes hangyáknak" nevezett állatok a levélvágó hangyákkal állnak rokonságban, az új fajok egyik megkülönböztető jegye pedig az, hogy a nőstények testét egy "fehér, kristályszerű" és egyelőre ismeretlen rendeltetésű réteg borítja - írja a felfedezést taglaló cikk. Ebből derül ki az is, hogy a két kutató az egyik, Venezuelában, az Amazonas-vidékén talált új hangyafajt a Radioheadről nevezte el; indoklásuk szerint egyfelől a zenéjük elismeréseként, de sokkal inkább a tagok lelkes természet- és környezetvédő aktivizmusa okán. 

És mindez alig néhány héttel a Pink Floydról elnevezett tengeri rák után... de tessék, így néz ki a Sericomyrmex radioheadi:

radioheadhangya.jpg

 

 

Címkék: radiohead
https://recorder.blog.hu/2017/04/25/ujonnan_felfedezett_hangyafajt_neveztek_el_a_radiohead-rol
Újonnan felfedezett hangyafajt neveztek el a Radioheadről
süti beállítások módosítása