Villanyoltás - itt a Royal Blood új klipdala

2017.04.17. 12:05, Frontrecorder

royalblood_2.jpg

Közel három év után, idén júniusban érkezik a Royal Blood második albuma, melyről az első kilslemezdal bizarr, nyomasztó bulivideót kapott. Villanyt lekapcsolni! 

Az énekes-basszusgitáros Mike Kerr és a dobos Ben Thatcher duójának eddigi rövid pályafutása fényesen alakult, hiszen 2014 augusztusában megjelent cím nélküli debütáló albumukkal azonnal robbantiottak hazájukban - a lemez listavezető volt Angliában, ahol aztán megkapta a platina minősítést -, egy évre rá elnyerték a legjobb brit zenekarnak járó BRIT-díjat, és ugyancsak 2015-ben a Foo Fighters előzenekaraként megalapozták az amerikai befutásukat is. Elég nagy tehát a tétje a második albumnak; kérdés, hogy képes lesz-e tartani sikerének felfelé húzó lendületét a zenekar.

A lemez anyagán 2015 októberében kezdtek dolgozni egy raktárépületben Kaliforniában; éjszaka buliztak, nappal dalokat írtak. Közel ötven számot hozta össze, ebből tíz kerül rá az albumra, ami Mike Kerr szerint szexibb és magabiztosabb az előzőnél. A Royal Blood tavaly felvett egy dalt a Bakelit című HBO-sorozathoz, ezt aztán átdolgozták a második albumra, amelynek a dallistája jelen pillanatban még nem ismert, de a címe már megvan: How Did We Get So Dark? A lemez június 16-án lát napvilágot. Az első kislemezre kimásolt dal a feszülten zakatoló Lights Out, melynek szorongásos, szinte paranoiás állapotot tükröző szövegét hatásosan vizualizálja a klip: a zenekar egy szűk szobában játszik, minden oldalról vadul pancsoló strandolók szorításában. Íme tehát a Royal Blood rémálomba illő medencés bulija:


és az új Royal Blood-album borítója:

royalbloodcover.jpg

Címkék: royal blood
https://recorder.blog.hu/2017/04/17/villanyoltas_itt_a_royal_blood_uj_klipdala
Villanyoltás - itt a Royal Blood új klipdala
süti beállítások módosítása