Legnagyobb bálványai előtt tiszteleg új dalában a TLC

2017.04.15. 16:31, Frontrecorder

tlc_1.jpg

Június 30-án jelenik meg a TLC pályafutását lezáró utolsó albuma, a kilencvenes évek klegsikeresebb és egyik legjobb R&B girl groupjának tiszteletköre, nem csoda, hogy az első hivatalos beharangozó dalban gyerekkora meghatározó zenei példaképei előtt tiszteleg Chilli és T-Boz.

A TLC két tagja 2015 januárjában indított Kickstarter-kampányt búcsúalbuma elkészítésének finanszírozásához, az együttes zenei pályafutását méltóképpen és teljesen a saját elképzeléseik szerint lezáró lemezt pedig olyannyira támogatta a rajongótábor, hogy a célösszeg közel háromszorosa, 430 000 dollár gyűlt össze. Ugyan nem kapkodták el, de a tagok, Rozonda 'Chilli' Thomas és Tionne 'T-Boz' Watkins természetesen teljesítették vállalt kötezetettségüket, és elkészítették ezt a bizonyos - ötödik - albumot, amely majd 15 évvel a legutóbbi lemezük (a néhány hónappal a harmadik tag, Lisa "Left Eye" Lopes tragikus halála után kijött 3D) után, 2017. június 30-án tesz pontot a TLC-sztori végére. A lemez anyagát a hírek szerint tavaly nyáron fejezték be, ennél sokkal több részlet azóta sem szivárgott ki, és egyelőre még a búcsúalbum címét sem találták meg - ebben is a rajongói segítségét kéri a páros -, azt viszont rögtön az elején deklarálták, hogy trendektől független, a TLC eredeti hangzásához hű dalokra lehet számítani.

És lőn, az első hivatalos single (tavaly októberben csak Japánban kijött már két dal), a Way Back tényleg visszarepít a kilencvenes évekbe, sőt, tulajdonképpen még régebbre; a zenei alap a The Message jól ismert fő szintidallamát idézi meg, a szövegben pedig név szerint említsére kerülnek a "lányok" egykori bálványai, Prince, Marvin Gaye, James Brown és MIchael Jackson. A nosztalgia triphez ráadásul Snoop Dogg is hozzájárul egy lusta verzével - nem crazysexycool, de élvezetes, khm, visszatérés.

Címkék: tlc snoop dogg
https://recorder.blog.hu/2017/04/15/legnagyobb_balvanyai_elott_tiszteleg_uj_dalaban_a_tlc
Legnagyobb bálványai előtt tiszteleg új dalában a TLC
süti beállítások módosítása