Házi flipperbajnoksággal ünnepel a Justice kiadója

2017.04.11. 17:00, Frontrecorder

edrec.jpg

Kereken a századik kiadványához érkezett a francia Ed Banger Records, amely ezt a mérföldkövet parádés válogatásalbummal ünnepli meg, felvonultatva legnagyobb sztárjait, mint a Justice, a Cassius és Mr. Oizo, továbbá kevésbé ismert, de jelentős előadóit, és néhány friss felfedezettjét. A lemez vizuális arculata a flipperezésre épül, sőt, valódi játékgép is készült, így még egy házi bajnokságra is sor kerül a kiadón belül.

A páriizsi székhelyű Ed Bangert 2003-ban alapította Pedro Winter, művésznevén Busy P, a Daft Punk egykori, a Justice jelenlegi menedzsere. Az elektronikus tánczenei kiadóhoz köthető  a kifinomult French touch-hullámot szétcsapó fésületlen, zajos, szabadszelleműen játékos French electro-hangzás, az ilyen recsegős szintikre és széttorzított-szétszabdalt dobokra épülő, diszkót heavy metállal és hiphoppal ötvöző zenékkel robbant be a köztudatba a kétezres évek derekán, bár ennél már akkor is színesebb volt a kínálata, köszönhetően a főnök zenei nyitottságának és jó ízlésének. Az Ed Banger meghatározta a kétezres évek második felében dívó bloghouse-korszakot, olyan előadókkal, mint a Justice, SebasiAn, Para One, Feadz és Breakbot, majd a 2010-es évekre a French electro kifulladt és a kiadó körüli hype is lecsengett, azóta inkább már a radar alatt működik, viszont Busy P ugyanazzal a lelkesedéssel és elánnal igazgatja és gyűjti maga köré az izgalmas előadókat-hangokat, legyen az a az oldschool chicagói house-nak friss kortárs csavart adó Boston Bun, vagy legújabb felfedezése, az afropunkból, törzsi- és pszichedcelikus ritmusokból táplálkozó 10LEC6. Említettek mind szerepelnek az Ed Banger századik kiadványát ünneplő válogatáson, melynek vizuális arculatát a kiadó identitásához nagyban hozzájáruló grafikus, So Me tervezte.

Az Ed Banger attitűdjét a felnőni nem akarás, az "örök kamaszkor" jellemzi, nem csoda, hogy a tízéves jubuleumra saját dizájnú gördeszkát "gurítottak", ezúttal pedig még menőbb dologgal álltak elő: a flipperrel. So Me ráadásul hatványra emelte a kultusztárgyakkal való játákot, ugyanis az ő flipperén a pálya vintage analóg és moduláris szintetizátorokból áll.  De hogy az élmény valódi legyen, megépítették az általa tervezett játékgépet, amely a kiadó Facebook-oldala szerint "ready for Ed Banger's artists championship", szóval kilátásban van egy házi flipperbajnokság. íme az Ed Banger-flipper:


A masina ott virít a válogatás felvezető kislemetzének, Busy P és Mayer Hawthorne februárban közzétett közös dalátak borítóján is (a vinly-kiadás április 21-én érkezik):

busyp.jpg

és az Ed Rec 100 tasakjának két oldala:

edrrec.jpgedrecback.jpg

 
a május 12-én megjelenő, csupa exkluzív - a válogatásra készült, illetve eddig kiadatlan - felvételt egybegyűjtő album számlistája

01. Mr Oizo feat. Phra Ed: Rec 100
02. Sebastian: So Huge
03. Busy P feat. Mayer Hawthorne: Genie
04. Breakbot: Mystery
05. Cassius: Fame
06. Boston Bun feat. Steed: About It
07. Fulgeance: She Knew
08. Pone & Boogie Vice: Ricky The Can
09. Feadz feat. Santana: Glue
10. Krazy Baldhead: Corridors
11. Mr Oizo: All Dry
12. Borussia: Muffin
13. Justice: Randy (Boys Noize Remix)
14. Riton: Temporary Secretary
15. Para One: Opium
16. 10LEC6: What Dat Azz Do
17. So Me & The Music: Man Conclusion

Mivel ez a válogatás az Ed Banger jelenlegi istállóját vonultatja fel, hiányzik róla a kiadó első nemzetközileg befutó előadója, Uffie, illetve a 2011-ben elhuinyt DJ Mehdi.

A válogatást Busy P és Mayer Hawthorne Genie című dala harangozta be, íme a klipje:




A válogatáson szereplő Cassius tegnap tette közzé tavalyi visszatérő lemezéről a Cat Power és Pharrell közreműködésével született Go Up őrült klipjét:


és végül, a 10LEC6 legfrissebb, rituális-meztelenkedős videója:

https://recorder.blog.hu/2017/04/11/hazi_flipperbajnoksaggal_unnepel_a_justice_kiadoja
Házi flipperbajnoksággal ünnepel a Justice kiadója
süti beállítások módosítása