Lajkó Félix 2016 legjobb négy előadója között a meghatározó világzenei magazin szerint

2017.04.10. 13:08, rerecorder

lajkofelix_2.jpg

A Songlines magazin által alapított Songlines Music Awards Best Artist , azaz a tavalyi év legjobb művészeinek négy jelöltje között ott van Lajkó Félix is. A világ legjelentősebb nemzetközi világzenei szaklapja, a brit székhelyű Songlines bejelentette azokat az előadókat, akiket az idei Best Artist díjra beválogattak.

Lajkó Félix ott van azon négy művész között, aki megkapja majd a rangos elismerést. Lajkó Félix mellett a további három jelölt az idei Best Artist díjra: a Budapesti Womex egyik kiemelt vendége, az észak-afrikai menekülttáborban felnőtt Aziza Brahim, a világzene egyik nagy öregje, a szenegáli Baaba Maal és az egyik legnevesebb portugál fado énekes, Ricardo Ribeiro.

A jelöltek névsora és ismertetői elérhetőek a Songlines főoldaláról.

Lajkó Félix Most jöttem című lemezével került a jelöltek közé, amely a Fonó kiadásban jelent meg 2016-ban. A lemezen a hegedű- és citeravirtuóz variációit hallhatjuk folktémákra, olyan remek énekesekkel, mint Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna, valamint olyan zenésztársakkal, mint Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő. A lemez a megjelenése után rögtön felkerült a World Music Charts Europe, a világ legrangosabb nemzetközi világzenei toplistájára, a harmadik helyen!


LAJKÓ FÉLIX LEGÚJABB KLIPJÉNEK A RECORDEREN VOLT A PREMIERJE.

Lajkó Félix a közeljövőben áprilisban a Hollókői Húsvéti Fesztiválon és a Várkert Bazárban, májusban a Skanzenben, Székesfehérváron és a kaposvári Rippl-Rónay Fesztiválon lép fel különböző formációival.

https://recorder.blog.hu/2017/04/10/lajko_felix_2016_legjobb_negy_eloadoja_kozott_a_meghatarozo_vilagzenei_magazin_szerint
Lajkó Félix 2016 legjobb négy előadója között a meghatározó világzenei magazin szerint
süti beállítások módosítása