Videopremier! Szepesi Mátyás: Tűzd fel! (Stray Heart Acoustic)

2017.04.06. 16:00, rerecorder

konhya-2341.jpg

Élőben rögzített egyszálgitáros videóval jelentkezik a Konyha zenekar frontembere, Szepesi Mátyás. A videó a néhány hónapja startolt Stray Heart Acoustic-sorozat legfrissebb anyaga (mi eddig egy Apey-videót mutattunk be): a fiatal hazai csapat az elmúlt évtized online zenei arculatát karakteresen meghatározó sorozatok (Blogoteque, Balcony TV) nyomdokain halad, a felvételek különlegessége azonban – mivel a Stray Heart egyben egy stúdió is – a legmagasabb színvonalú megszólalás.

„A Stray Heart Acoustic egy duókra és szóló előadókra fókuszáló online zenei műsor, melynek célja ezen élő performanszok bemutatása egyedi környezetben, profi technikai körülmények között. A műsor meghívásos alapon működik a Stray Heart Records gondozásában” – nyilatkozták ars poeticájukról az alkotók. A sorozat friss videójában Szepesi Mátyás zenekara, a Konyha Tűzd fel! című szerzeményét adja elő, ez a trió legfrissebb, 2016 őszén megjelent Különbéke című lemezének egyik kulcsdala, az előadó szerint eddigi legpozitívabb hangvételű szövege. „Ritkán játszom szólóban, nagy kihívás ugyan, de nekem a zenélés mindig közösségi élmény. Most azonban egyszerre talált meg két megtisztelő, kifejezetten egyszálgitáros felkérés. Egyrészt a Stray Heart csapatától a videó elkészítésére, másrészt az Akvárium Klubtól a "Tavasz Terasz" sorozaton való részvételre, úgyhogy némi sorsszerűséget és jó kalandot látva a dolgokban, elvállaltam mindkettőt” – mesélte Szepesi a friss videóról.

Szepesi Mátyás április 11-én lép fel az Akvárium Klub által szervezett, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának részekét képező "Tavasz Terasz"-sorozatban, ahol a jól ismert Konyha-dalok akusztikus verziói mellett néhány szívéhez közel álló feldolgozást és egy, korábban még nem hallott friss szerzeményt is eljátszik - a koncert Facebook-eseményoldala.

a Tűzd fel! Stray Heart akusztikusban: 


nyitókép:
Akvárium Klub

Konyha-Facebook

https://recorder.blog.hu/2017/04/06/videopremier_szepesi_matyas_tuzd_fel_stray_heart_acoustic
Videopremier! Szepesi Mátyás: Tűzd fel! (Stray Heart Acoustic)
süti beállítások módosítása