Ma kezdődik a skandináv kultúra ünnepe – egy izgalmas zenei filmmel: Northern Disco Lights!

2017.03.24. 10:00, therecorder

unnamed_14.jpg

A skandináv kultúrát ünneplő, kétnapos, ingyenes rendezvénysorozatot ma és szombaton rendezik meg ismét – az érdeklődőket filmek, kiállítások, beszélgetések várják, de a Recorder olvasói számára a legizgalmasabb program egy ma esti premier lesz. Nyolckor az Art+Cinemában láthatjuk a norvég tánczene, elsősorban a LindstrømPrins ThomasTodd Terje nevével fémjelzett nu-disco/space disco/cosmic disco történetét bemutató dokumentumfilmet.

Március 24-én, a 0. nap estéjén 20 órakor az Art+Cinemaban Olav Berstad, Norvégia magyarországi nagykövete nyitja meg ünnepélyesen a negyedik Skandináv Napot, valamint Jekken Péter Tromsø című fotókiállítását. Jekken képei Tromsø városának és annak közvetlen környezetének egy-egy kiragadott részletét mutatják be, melyeken a település és a természet közelsége, harmóniája bontakozik ki, bemutatva ezzel a varázslatos északi táj egyedülálló hangulatát, szépségét.

A megnyitót követően tartják a szervezők egy angol-norvég dokumentumfilm, a Northern Disco Lights magyarországi premierjét. A film néhány, az északi-sarki Tromsø városában élő tizenéves izgalmas történetét meséli el, azokét a producerekét, akik új irányt szabtak a discónak, de a norvég zenét végképp az exportképes dolgok közé tették. "A fiatalok események láncolatát indították el és alapjaiban változtatták meg az országot, amikor – megunva az elszigeteltséget és bezártságot – a semmiből létrehozták saját zenei szcénájukat. A forgatás 30 hónapja alatt a stáb körbeutazta Európát és hatvanhét résztvevővel készített interjút. Többek között Bryan Ferry, Bjørn Torske, Prins Thomas, DJ Strangefuit, Nemone (BBC 6 Music), Mental Overdrive, Idjut Boys, Lindstrøm, Annie és Bill Brewster neve is szerepel a riportalanyok listáján."

A skandináv hétvége további programjáról itt lehet tájékozódni.


a Northern Disco Lights trailere: 

https://recorder.blog.hu/2017/03/24/ma_kezdodik_a_skandinav_kultura_unnepe_egy_izgalmas_zenei_filmmel_northern_disco_lights
Ma kezdődik a skandináv kultúra ünnepe – egy izgalmas zenei filmmel: Northern Disco Lights!
süti beállítások módosítása