Nem lemezjátszót káprázik a szemed, a Vinylize újratervezte a Snellen táblát a RSD alkalmából!

2017.03.23. 18:01, rerecorder

rsd_x_vinylize_x_crosley_11_x_17_1024x1024_ny.jpg

A Record Store Day, azaz a rendszeresen április harmadik szombatján megtartott Lemezboltok Napja rendezvény idén ünnepeli 10. évfordulóját, az eredetileg a független lemezboltok éltetéséről, aztán hamar az exkluzív vinylkiadványokról is szóló ünnep idei ritkaságairól itt írtunk, de lesz egy magyar vonatkozású limitált kiadvány is a világ record store-jaiban: egy Vinylize – Tipton által tervezett poszter, amely egy egyedi műalkotás, a Snellen-féle szemtábla (az a számsor, amit minden szemvizsgálatkor be kell olvasnunk) újraértelmezése – lemezjátszókkal.

A Vinylize ugyebár az a budapesti székhelyű magyar márka, amelyet a vinyllemezekből készült egyedi tervezésű szemüvegekkel foglalkozó Tipton Eyeworks hozott létre 2004-ben. A Snellen-féle tábla pedig a látásélesség vizsgálására használt eszköz, és a szemészeti rendelőből ismerős a nagyközönség számára. A poszter az 1862-ben, Herman Snellen holland szemész által kifejlesztett és róla elnevezett szemtábla nyomán készült. 

rsd_x_vinylize_x_crosley_11_x_17_1024x1024_bent_1.jpg

A szerzői jogvédelem alatt álló magyar poszter 26 lemezjátszó modellt mutat be. A Lemezboltok Napja szervezői a poszterből 10.000 példányt nyomtatnak ki és osztanak szét Észak-Amerika szerte az eseményen résztvevő hanglemezboltokban. A nyomtatás költségeit a Crosley nevű lemezjátszómárka fedezi, így nem meglepő, hogy a legnagyobb képen az ő egyik lemezjátszójuk látható. Jó hír viszont, hogy a nagyobb méretű nyomtatott poszter minden, a Vinylize-Tipton honlapján vásárolt szemüvegkeret mellé is jár. Mondhatni nélkülözhetetlen kiegészítő minden optikus vinylrajongó – és optikus, valamint vinylrajongó – számára.

unnamed.gif

Vinylize: www.vinylize.com
Record Store Day: www.recordstoreday.com
Crosley: www.crosleyradio.com

https://recorder.blog.hu/2017/03/23/nem_lemezjatszot_kaprazik_a_szemed_a_vinylize_ujratervezte_a_snellen_tablat_a_rsd_alkalmabol
Nem lemezjátszót káprázik a szemed, a Vinylize újratervezte a Snellen táblát a RSD alkalmából!
süti beállítások módosítása