Itt a Discogs kistestvére, a zenekütyüket listázó, adás-vételező Gearogs

2017.03.23. 14:30, therecorder

gearogs.png

Az internet legnagyobb zenés adatbázisa, a Discogs most egy új testvéroldallal bővül: a Gearogs lemezjátszók, hangszerek és mindenféle egyéb zenei felszerelések adatait gyűjti össze egy helyre, emellett pedig online piacként is üzemel. Zenerajongó, készülj fel, hogy ezután még kevesebb pénzed lesz!

A Discogs hasznossága is főképp abban rejlett, hogy a különböző kiadások információi mellett meg is tudtuk vásárolni a vágyott lemezeket: az egy ideje databázisként már létező, de áprilistól adás-vételi online piacként is működő Gearogs-nál sem lesz ez másként. A hiánypótló online közösségnek számító oldalon már most tízezer tárgy adatai vannak fent, a célkitűzésük pedig nem éppen szerény: "A bolygó legnagyobb audiokiegészítőinek adatbázisa akarunk lenni", vagy legalábbis a Discogs-tulajdonos-vezérigazgató Kevin Lewandowski így nyilatkozott egy interjúban az oldalról. Persze a felhasználókon is jelentősen múlik a honlap sikeressége, ugyanis ők tölthetnek fel minden fejhallgatót, pedált, hangerősítőt, mikrofont, de a szintetizátorok, dobgépek és a hangszórók várhatóan legnagyobb gyűjtőhelye is itt lesz. 

A DISCOGS ADATBÁZISA PEDIG EGYRE CSAK NŐ.

A Discogs tulajdona alá tartozik még több, béta verzióban lévő, hasonló adatbázis: a könyvekre specializálódott Bibliogs, a képregényes Comicogs, és a filmes Filmogs. Várhatóan ezek is beindulnak a közeljövőben és indulhat az értékes könyvek, dvd-k, képregények vadászata is.

Címkék: discogs
https://recorder.blog.hu/2017/03/23/itt_a_discogs_kistestvere_a_gearogs
Itt a Discogs kistestvére, a zenekütyüket listázó, adás-vételező Gearogs
süti beállítások módosítása