Itt a Cseh Tamás Program – Popzenei örökség: CSTP-filmklub a Kino Caféban

2017.03.23. 11:44, rerecorder

eltavozottnap01.jpg

Az Extázis héttől tízig elnevezésű filmklub vetítésein Banovich Tamás, Kovács András és Mészáros Márta alkotásai a Kino Cafe moziban, havonta egy csütörtökön. A filmklub az Ezek a fiatalokkal indul márciusban, majd áprilisban az Eltávozott nappal folytatódik.

A hatvanas években nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma.Cseh Tamástól és Bereményi Gézától tudjuk ezt, s ugyancsak ők árulják el A hatvanas évek című dalukban, hogy filmek is készültek ekkoriban – tvisztelő, autóstoppos fiatalokról. Az NKA Cseh Tamás Program és a Hangőr Egyesület közös filmklubja ezek közül a filmek közül válogat, különös tekintettel a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseire. Az Extázis héttől tízig tavaszi vetítésein Banovich Tamás, Kovács András és Mészáros Márta alkotásait lehet megtekinteni a Kino Cafe moziban, havonta egy csütörtökön 19 órától.

A filmek vetítését követően a szervezők egy Bambi mellett a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket. A filmklub házigazdája Gelencsér Gábor filmesztéta, aki bevezető előadását követően a korszak kutatóit, K. Horváth Zsoltot és Hammer Ferencet kérdezi majd a látottakról.

ma, március 23-án este az első filmklubos vetítésen az Ezek a fiatalok látható, Facebook-eseményoldal

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/03/23/itt_a_cseh_tamas_program_popzenei_orokseg_cstp-filmklub_a_kino_cafeban
Itt a Cseh Tamás Program – Popzenei örökség: CSTP-filmklub a Kino Caféban
süti beállítások módosítása