Ezeket a lemezeket vedd meg idén a Record Store Day-en – közte a The The visszatérő 7"-ét!

2017.03.22. 14:55, therecorder

record-store-day.jpg

 

A 2007 óta minden évben megrendezett Record Store Day a független lemezboltok és az analóg zenehallgatás ünnepe, ráadásul a kiadók ilyenkor mindig rengeteg újdonsággal készülnek – ez idén sincs másként. Pontosan egy hónap múlva, 2017. április 22-én ezek közül a lemezek közül csemegézhetünk élen a Recorder kedvenc meglepetésével, a The The visszatérő, tizenöt év utáni első új, fizikailag is megjelenő popdalának 7"-vel, amin ráadásul újra a formáció tagja az ex-Smiths-gitáros Johnny Marr. Őrület!

Pontosan egy hónap múlva, április 22-én sok különlegességgel térhetnek majd haza azok, akik úgy döntenek, támogatni szeretnék a kedvenc zenei boltjukat: az exkluzív kiadványokhoz csak és kizárólag független boltokban lehet majd hozzájutni: a budapesti Musicland / Neon Music és Wave Lemezbolt és is készül eseményekkel!

A kínálat persze üzletenként változhat, de olyan különlegességekre lehet számítani, mint kiadatlan The Smiths-demók, 12"-es Prince-kislemezek, David Bowie-nagylemezek, Madonna és Patti Smith eddig nehezen hozzáférhető kislemezei, egy Danny Brown-képlemez, André 3000 Beatles-feldolgozásai, élő Bruce Springsteen-, The Grateful Dead-, Iggy Pop- és Lou Reed-lemezek, valamint többek között a The War On Drugs és az Animal Collective is készül friss anyagokkal.

the_the_we_can_t_stop_what_s_coming_3.jpgDe tőlük is vehetsz majd ritka lemezt: Fleetwood Mac, Chemical Brothers, Neil Young, Air, Motörhead, Ramones, The Cure, Pearl Jam, Pink Floyd, Cocteau Twins, The Sex Pistols, Spacemen 3, U2, The Raincoats, Priests, Hudson Mohawke, Art of Noise, Sia, Elastica, The Fall). Persze a lista közel sem teljes, az egész kínálat a Record Store Day oldalán található meg, itt külön az amerikai exkluzivitások, itt pedig a brit exkluzivitások.

A Recorder kedvence azonban egyértelműen a visszatérő The The-kislemez. Már eleve az nagy hír, hogy Matt Johnson 2000 után ismét popdalt írt (közben csak egy Best Ofon szerepelt két friss dal, aztán Johnson egy letölthető, régi számot adott ki 2007-ben, illetve három instrumentális filmzenelemezt jelentett meg), de az csak fokozza a meglepetést, hogy Johnny Marr is visszatért a laza kollektíva körébe (ami tulajdonképpen Matt Johnson és állandóan változó kísérői). Az ex-Smiths gitáros az 1989-es Mind Bomb és az 1993-as Dusk albumon zenélt. A We Can’t Stop What’s Coming című új dal egyoldalas 7"-en jelenik meg.  


Az idei Record Store Day nagykövete egyébként St. Vincent, aki ezzel a videóval igyekszik meghozni a kedvünket a vásárláshoz:

Címkék: record store day
https://recorder.blog.hu/2017/03/22/ezeket_a_lemezeket_vedd_meg_iden_a_record_store_day-en_kozte_a_the_the_visszatero_7_-et
Ezeket a lemezeket vedd meg idén a Record Store Day-en – közte a The The visszatérő 7"-ét!
süti beállítások módosítása