EP-premier: Models Can't Fuck: Models Can't Fuck

2017.03.22. 11:00, rerecorder

mcf_foto_3_ny.jpg

Szarvas Árpád fő zenekara, az EZ Basic mellett mostanság a Models Can't Fuck nevű projektjével aktív, amely egy 2011-es kitűnő EP, a dreampopos Move To Iceland után öt évvel, tavaly jelentkezett új dallal. Az indiepopot és afrobeatet keresztező Flake után itt a háromszámos címnélküli EP is két másik hasonló és hasonlóan emlékezetes dallal.

Szarvas Árpád egyszemélyes projektje második EP-jével tehát hat év szünet után jelentkezett, de a türelmes rajongók elnyerik jutalmukat: ez a három dal is mind remek, sajátos hangulatú, eredeti lüktetésű dreampop-afrobeat-indietronica. Az EP-t ráadásul egy nagylemez is követi majd, ahogyan arról elsőkézből szerezhetünk tudomást: 

„ezúttal is Pesztalics Dénessel, az EZ Basic basszusgitárosával vettem fel a számokat, aki a keverést és a mastert is végezte. Ez a mostani irány, a ritmusorientált, afrobeat elemeket is tartalmazó megszólalás jellemző lesz az első teljes Models Can’t Fuck-albumra is, amit hamarosan elkezdek rögzíteni.

És hogy honnan az afrikai zenei hatás? Az afrobeates hatás nem tudatos, volt egy időszak amikor sok ilyen zenét hallgattam, és ez pár éve előkerült újra, a Ginger Baker-film megjelenésének idején - az afrikai zenei kalandozásainak hatására -, akkor kezdtem el új Models Can't Fuck-számokon dolgozni, talán egy kicsi beleszivárgott az afrobeates hatású zenekarok világából."

és akkor a háromszámos szuper EP - a zenekari Bandcampen: 


fotó
: Rusek
borító: Szarvas lászló

Models Can't Fuck Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/03/22/ep-premier_models_can_t_fuck_models_can_t_fuck
EP-premier: Models Can't Fuck: Models Can't Fuck
süti beállítások módosítása