Gróf Balázs ismét rendezett egy nagyon vicces zombis videót az Obituarynak

2017.03.18. 22:37, rerecorder

17407745_10210777840076336_1702435870_o_1.jpg

A nyolcvanas években Floridában alakult Obituary a death metal egyik legnagyobb klasszisa, tegnap, március 17-én adták ki címnélküli tizedik stúdiólemezüket és a felvezető kislemezhez, a Ten Thousand Ways To Die-hoz szintén most jelent meg a videó, amelyet Gróf Balázs magyar képregényrajzoló és kliprendező készített (akit Pécs & Pop fókusztémánkban is érintettünk). Az előző Obituray-lemez egyik dalához, a Violence-hez már Gróf rajzolta első külföldi klipjeként a vicces-zombis videót, a 2015-ös animációs videónak most pedig folytatása is született még több zombival és még több filmes utalással. A rendező mesélt a Recordernek.

A csak a YouTube-on másfélmilliós megtekintésnél járó Violence-ben az Obituary megpróbál eljutni egy koncertjére, de útjukat zombik akadályozzák, ám a zenekar látszólag sikerrel küzd meg velük, a Hard Club előtt landolnak, ahol a hirdető a másnapi koncertjüket reklámozza. Itt ért véget a két évvel ezelőtti videó, a friss dalhoz készült animációs klip pedig pontosan itt kezdődik, mégpedig úgy, hogy lehull a lepel a klub hirdetőjének másik feléről, ami a Nasty Savage nevű nyolcvanas években kultikus rangot kivívott thrash metal banda aznapi fellépését hirdeti. Az Obituary-tagoknak példaképül szolgáló, a kétezres években egy időre újra aktív zenekar pont tavaly tért vissza és ezzel a klippel a nyilvánvaló tisztelgést kapják meg az Obituarytól – mint azt Gróf Balázs a Recordernek is mesélte. A klip tehát azzal kezdődik, hogy a sold out-koncertre bejutnak a tagok és gyermeki örömmel tombolnak az első sorban, ám ekkor az előző videóból megismert zombihadsereg elér a koncertre és kezdődik elölről a menekülős kálvária. A Ten Thousand Ways To Die-ban számtalan filmes és popkulturális utalás jelenik meg, a Human Centipede-, az Alien-, a Titanic-, a Mad Max-, a Dumb és Dumber-filmek mellett Michael Jackson Thriller klipje vagy éppen Lemmy alakja, aki az égből segíti a zenekart.

17342017_10210777543588924_605163507_o.jpg

Gróf Balázs így nyilatkozott a klip megvalósulásáról: „az Obituary már az előző klip készítése alatt tudta, hogy szeretne egy folytatást, a Loudwire klipbemutatós cikkében is beszélnek erről. Ők tudták, de nekem akkor nem mondták meg. Kijött 2015 júniusában az első klip és azokban a napokban tettek rá utalást, hogy talán akarnak egy folytatást, de aztán novemberben, amikor meglátogattam őket a turnéjuk bécsi állomásán, már egyáltalán nem voltak biztosak a dologban. Azt mondták, hogy még új dalaik sincsenek, szóval még fogalmuk sincs, akarnak-e klipet. Aztán 2016 áprilisában jelentkeztek, hogy készül az új album, legyen második klip. A sztorit megint ők találták ki, de voltak benne hézagok, amiket én töltöttem ki. Például az emberi százlábút vagy az égből beavatkozó Lemmy-t én írtam bele.”

17342009_10210777543668926_871135709_o.jpg

Érdekes kérdés, hogy vajon mennyi idő alatt készül el egy ilyen animációs videó: „összesen hat hónap volt a meló, vagyis ugyanannyi, mint az előző klip esetén, csakhogy most valószínűleg gyorsabb voltam, hiszen az a klip két és fél perc volt, ez meg négy és fél fölött van.”

És lesz folytatása is Gróf Balázs nemzetközi klipes karrierjének, máris készül egy videó: „a Relapse Records (az Obituary kiadója – a szerk.) menet közben felkért egy Red Fang-klipre is, most fogok nekiállni, remélhetőleg a zenekar Fishing On Orfű-s koncertjére el is készül.”

GRÓF BALÁZS KEDVENC ANIMÁCIÓS KLIPJEI.

és akkor a nagyon vicces Ten Thousand Ways To Die klipje: 


és az előzmény, a Violence videója: 

https://recorder.blog.hu/2017/03/18/grof_balazs_ismet_rendezett_egy_nagyon_vicces_zombis_videot_az_obituarynak
Gróf Balázs ismét rendezett egy nagyon vicces zombis videót az Obituarynak
süti beállítások módosítása