Magyarradar – The Vernal

2017.03.14. 15:00, rerecorder

vernal.jpg

Az esztergomi The Vernal újhullámos emót játszik, de elvannak azzal is, ha az indierock jelzőt aggatják rájuk, lássuk mit szólnak ahhoz, ha jangle poposnak nevezzük bizonyos dalaikat.

Megalakulás éve: 2014-ben alakultunk Esztergomban.

Tagok: Csapó Árpád (gitár), Nagy Marcell (gitár/vokál), Sitku Áron (basszusgitár), Dejcző Bence (dobok), Ködös Balázs (ének).

Stílus: Emo, de sokan akasztják ránk az indie, rock, alternative jelzőket is, ami nekünk full oké.

Hatások: A zenénkre nyilván nem csak más együttesek vannak hatással, hanem az érzelmek és a megélt a dolgok, vagy a melankólia. Hatással van ránk többek között, néhány bandát említve: a Turnover, a Somos, a Souvenirs, a Violent Soho, a Moose Blood, a Seahaven, a Title Fight és így tovább.

Kiadók: Jelenleg még nincs kiadónk.

vernal_2.jpg


Történet:
Eleinte négyen kezdtük meg a próbákat, még dobos nélkül, majd 1-2 koncert után (ahol beugrós dobos segített ki minket) csatlakozott Bence a dorogi Headstock zenekarból, így alakult ki a végleges felállás. Egy ideig csak "Vernal" néven működtünk (ez egy angol szó, ami "tavaszit" jelent), majd később kiderült, hogy ez egy városnak is a neve az USA, Utah államában, emiatt a Facebook nem engedte simán ezen a néven regisztrálni az oldalunkat, így lettünk  végül The Vernal. Amivel azóta teljesen megbékültünk és már zavarna is, ha nem lenne ott a "The" névelő. Azóta túl vagyunk több hazai koncerten és egy EU turnén is, illetve megjelent egy kétszámos demónk, és két (egy hat- és egy háromszámos) kislemezünk is, valamint egy klip is a Flowers című számra.


MAGYARRADAR - SOK TUCAT FELTÖREKVŐ ELŐADÓ EGY HELYEN!

vernal_ep.jpgMegjelenések: Living Like A Ghost (demo, 2014), I Hope You’re Happier Than Me (EP, 2015), Short Talks (EP, 2016).

Küldetés: Valódi érzelmek kiváltása az emberekből, a koncerteken meg egy atmoszférát teremteni és minél több helyre eljutni a zenénkkel.

Jövőkép: Saját elvárásaink teljesítése, mindig magasabbra akarjuk rakni a lécet saját magunknak, amit el is akarunk érni, illetve szeretnénk mindig aktívak maradni, legyen az turné, stúdiózás, új számok írása vagy bármi ami "ébren" tartja a zenekart.

Mellékprojektek: Bence, a dobosunk zenél még a Headstock nevű formációban.

Szexepil: Áronnak szépen nő a bajsza.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly játszhattunk a Basement (UK) és a Tigers Jaw (USA) előtt, az atom volt. Ezenkívül szintén tavaly volt az első EU turnénk, arra is büszkék vagyunk.

a zenekar legközelebb április 15-én lép fel a Dürer Kertben, a Defend Poppunk Party Vol. 2-őn, Facebook-eseményoldal


a tavaly év végén kijött Short Talk EP: 


és a Flowers klipje: 


a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/03/14/magyarradar_the_vernal
Magyarradar – The Vernal
süti beállítások módosítása