Magyarradar és klippremier: Solar Glow: Your Fool

2017.03.02. 19:00, rerecorder

solar_glow_04.jpg

Chvrches néhány éve új élettel töltötte meg a szintipopot, a skót trió nagyban hatott a most debütáló hazai szintipopos Solar Glow-ra is, de a budapesti zenekar talán még náluk is erősebben idézi a szintén a tízes évek legelején befutott Chew Lips-t. A kvartett első dalához rögtön imidzsklip is készült, ők maguk pedig Demeter Fanni énekes révén mutatkoznak be Magyarradarunkon.

Megalakulás éve: 2016.

Tagok: Demeter Fanni (ének), Jusztin Máté (billentyű, sampler, gitár), Hertlein Kristóf (ütőhangszerek), Müller Norbert (basszusgitár).

Stílus: Szintipop.

Hatások: Chvrches, Fenech-Soler, Foster The People.

Kiadók: Még nincs.

Történet: Korábban is zenéltünk már együtt, s mindig motoszkált bennünk egy közös projekt létrehozása. A zenekar egy sörözés alkalmával alakult: mindenkinek épp befejeződött egy-egy nagyobb projektje. Kristóf a Speedy Gonzales Latin Band perkása volt korábban, a többiek pedig a The Cashback nevű zenekarban játszottak. Máténak több dalötlete is volt, melyekre én (Fanni) már akkor skicceltem dallamot és szöveget, így viszonylag hamar megszülettek az első dalok. A nóták írásánál elsődleges szempont volt, hogy könnyen emészthető, dallamos szerzemények legyenek… mégis egyediek.
 

solar_glow_01.jpg


Megjelenések
: Your Fool (2017).

Küldetés: Szeretnénk a lehető legtöbbekhez eljutni és itthon az elektropop és szintipop zenét felpörgetni.

Jövőkép: Idővel szeretnénk jelen lenni fesztiválokon, s Magyarország színvonalas klubjaiban játszani. A dalok angol nyelvűek, így persze szóba kerül a külföldi terjeszkedés lehetősége is, de ehhez még sokat kell dolgoznunk.

Mellékprojektek: Egyedül Kristóf az, aki egy ütős zenekar, a Drumsters oszlopos tagja évek óta. A többieknek jelenleg ez az egyedüli zenés projektje.

Szexepil: Táncolható, énekelhető, élettel teli szerzemények, 80’-as évek kikacsintással, de mégis mai megvalósításban.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Ligeti Gyuri (We Are Rockstars, Zagar) minőségi popzeneként aposztrofálta a Your Foolt. Számunkra ez nagyon sokat jelent, hiszen épp ilyen dalok megalkotása volt a célunk, amikor azon a bizonyos nyári estén először beszéltünk a közös zenélésről.

A Solar Glow március 14-én mutatkozik be a Gozsdu Manó Klub színpadán, Facebook-eseményoldal


Természetesen kérdeztük a zenekart a bemutatkozó dalról is: "A dal arról szól, hogy van az életünkben az a szerelem, amiből rég ki kellett volna lépnünk de nem tudjuk elengedni a másikat. A Your Fool azért érdekes, mert a dal vidámnak tűnik, de a mondanivalója nem felhőtlen. Szerintünk éppen ezért izgalmas."

A dalt Máté házistúdiójában vették fel és Szabó Szebasztián maszterelte.


és akkor a Years & Years-féle szintis elektropoppal is rokon Your Fool imidzsklippel együtt: 


Solar Glow Facebook-oldala 

https://recorder.blog.hu/2017/03/02/magyarradar_es_klippremier_solar_glow_your_fool
Magyarradar és klippremier: Solar Glow: Your Fool
süti beállítások módosítása