Klippremier! Revue: Újra kirakjuk

2017.02.28. 19:00, rerecorder

revue_banda.jpg

A Revue, azaz Sívó Dániel projektje 2015 nyarán több stíluskanyar után szólóból zenekarrá alakulva adta ki bemutatkozó - elektrofunkos-house-os-soulos-popos - nagylemezét Digital Love címmel, de aztán együtt hamarosan még újabb műfajban kötöttek ki első magyar nyelvű dalukkal, amiben a frontember ráadásul rappel. A #szeretkezz olyannyira bejött, hogy ezután ezen a vonalon maradt a projekt és a vicces kutyás klippel megtámogatott, még szintén 2015-ös Másnap után is hasonló dalokkal jelentkeztek. Most itt a legújabb, a fúvósdús Újra kirakjuk.

revue_borito_1.jpg

A frontember ezt meséli a dalról: „könnyed, egyszerű, fülbekúszós dal. Nagyon szeretem a fúvós hangszereket, ezért folyamatosan kísérletezek, hogy hova és mennyire tudom beépíteni. Az Újra kirakjuk is ennek az eredménye. Az ének kidolgozására egy kedves váci ismerősömet, Rebekát kértem fel. A dalban Szieber Attila gitározik. A szöveg régi, kétsoros szövegfoszlányaimból lett összerakva Bánár Dániel segítségével.”

Sívó Dánielt megkértük, hogy a Szabó István (Mooving Dog) operatőrködésével, Tamás Péter vágásával létrejött klipről is meséljen: „eredetileg kinti videót terveztem, de nagyon sokáig volt hideg és a nap is alig sütött, ezért döntöttem a benti forgatásról. Helyszínnek pedig a szobám egyik sarkát választottam és mindent "házilag" oldottuk meg.”

A Revue tervei között központi helyen szerepel a szaxofon: „tavaszig-nyárig tervezek még egy dalt és klipet is. De most főleg a zenekarra koncentrálok, azon belül is az élő megszólaláson a hangsúly. Újra elővettem a szaxofont és most azon vagyok, hogy minél hamarabb koncertképes legyen/legyek a hangszeren.”


és akkor a friss dal és klip: 



nyitókép: Tamás Péter

Revue-Facebook

https://recorder.blog.hu/2017/02/28/klippremier_revue_ujra_kirakjuk
Klippremier! Revue: Újra kirakjuk
süti beállítások módosítása