Összeállt a jubileumi tizedik, idén már ötnapos Fishing On Orfű fesztivál főbb zenei programja

2017.02.16. 09:54, rerecorder

foo17_logo.jpg

Közzétette a Fishing On Orfű a legnagyobb zenei helyszínei programját. Az idén tízéves fesztivál június 20-24. között – immár öt napon át – várja látogatóit, alább a zenei program nagyobb része. De még nem a teljes, hiszen az erdőben elhelyezett, főleg dalszerző-előadókat szerepeltető A tűzhöz közel színpad fellépőire, valamint az idén startoló külső helyszínek programjára márciusig várni kell. Nem kell várni viszont a napijegyek megvásárlásával, ugyanis azok értékesítése is megkezdődött.

fishingonorfu2.jpgAz egymást időben továbbra is váltó nagyszínpadok a legnépszerűbb magyar előadókat vonultatják fel (30Y, Halott Pénz, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Punnany Massif, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik), a kisebb színpadokon pedig továbbra is a magyar könnyűzene aktuális érdekességei és rejtett kincsei között lehet csemegézni. Az érdeklődők számos műfajban találhatnak más fesztiválok által hanyagolt, mégis figyelmet érdemlő produkciókat (Bobafett, Csaknekedkislány, Jazzékiel, Makrohang, Óriás, Ricsárdgír, Sör és fű, Uzipov).

A sajtóközleményt idézve: „A 10. Fishing On Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól. A legnagyobb érdeklődésre Lovasi András születésnapi koncertje tart számot, aki ’csendesülős’ módon összegzi az első 50 év számára legkedvesebb dalait. A szülinapi vendégek között ott lesznek a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag tagjai és még sokan mások. A keddi napon még olyan zenekarok adnak ’bedugatlan’ koncertet, mint a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka (ez Ferenczi György zenekara és a Kaláka kollaborációja), a fesztivál nyitónapja február eleje óta teltházas.

Talán sosem volt még ilyen gazdag a Fishing felhozatala külföldi zenekarok terén, mint 2017-ben. Több mint tíz nemzetközi produkció érkezik idén a Panoráma kempingbe, leginkább a keményebb gitárzenék kedvelőinek kedvezve. A legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart By Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású ’68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. Angol és amerikai bandákon túl szomszédaink izgalmas produkcióiból is bemutat párat az idei Fishing: a szerb Threesome és a Repetitor, valamint az erdélyi Palma Hills is bőven megérdemli, hogy adjon neki egy esélyt a nyitott koncertlátogató.”

2017-ben több újítás is várja a látogatókat. Az új erdei helyszín, A tűzhöz közel fellépőit vagy az idén debütáló külső helyszínek részletes programját is márciusban jelentik be a szervezők. Idén lesz egy Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban. „És persze idén is lesz víziszínpad, mozi, pódiumbeszélgetések, valamint még több offprogram, mint eddig valaha.”

A három- és négynapos bérletek, valamint napijegyek kaphatóak a Ticketportal hálózatában.

A részletes, kezdési időpontokra bontott program a fesztivál nyitóoldalán: fishingonorfu.hu

foo_2017_plakat.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/02/16/osszeallt_a_jubileumi_tizedik_iden_mar_otnapos_fishing_on_orfu_fesztival_fobb_zenei_programja
Összeállt a jubileumi tizedik, idén már ötnapos Fishing On Orfű fesztivál főbb zenei programja
süti beállítások módosítása