Klippremier! The Immigrants: Granted

2017.02.10. 15:00, rerecorder

the_immigrants_2016_official.jpg

A Pécsen alakult (2011-ben), egy ideje már (2014 óta) Budapesten működő, saját meghatározása szerint "space indie-rockot" játszó The Immigrants tavaly adta ki második albumát I Need Help címmel, de idén máris új dallal jelentkezik, a szakítás témáját feldolgozó szép-szellős Granteddel, amihez rögtön klip is készült.

A Magyarradaron bemutatott The Immigrants nem csak Magyarországon koncertezik egyre többet, de a környékbeli országokban is rendszeres visszatérők. Az énekes-basszusgitáros, a szerb-horvát Badric Adorio révén a zenekar erős szálakkal kötődik a Balkánhoz, mindez elősegíti a délszláv zenei piac felé való nyitást. A The Immigrants ezért rendszeres fellépője Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Szlovénia és Ausztria klubjainak, fesztiváljainak, tavalyi lemezük turnéja 46 napig tartott. A trió mostantól tervei szerint különleges zenei csomagokkal jelentkezik majd, ennek indítója ez a szakítást feldolgozó friss dal és klip. A minimalista, melankolikus videót egy szakítás ihlette, ahogy a frontember elmondta a Recordernek: „ez egy búcsúdal. Olyan, mint amikor mindennap ugyanabba az étterembe jársz, és hirtelen bezárják, csak itt nem étteremről van szó, hanem egy lányról.”

 

A Music Fashion Kiadó gondozásában hamarosan online kislemezen is megjelenő dalról és klipről hosszabban is mesélt Adorio: „Ezt a dalt tavaly írtam egy szakítás után, amikor nemcsak egy szerelem ért véget, hanem búcsút intettem az addigi életformámnak is, vagyis lezárult egy fontos életszakaszom. Sok volt a változás körülöttem abban az időben, és rengeteget gondolkodtam azon, hogy mennyi mindent veszünk készpénznek, miközben egészen jelentéktelen és nagyon fontos dolgokról is kiderülhet, hogy egyáltalán nem magától értetődőek. Mivel a Granted egy őszinte és nagyon egyszerű dal, hangulatában hasonló, letisztult videóklipet képzeltünk el hozzá. A koncepciót Misota Dániel, azaz Zanzinger hozta, a végeredmény pedig egy minimál stílusú, fekete-fehér klip lett. Talán szokatlan, hogy a klipet hamarabb leforgattuk, mint ahogy a dalt rögzítettük volna a csillebérci Studio Einz-ban, ez általában fordítva szokott történni. A forgatáson egy demófelvételt használtunk.” A jövőbeli tervekről pedig ezt mondja: „az a tervünk, hogy havonta-kéthavonta jelentkezünk egy kétdalos online kislemezzel és egy új videóklippel, amelyek egy adott téma köré csoportosulnak majd. A zenei csomagban emellett mindig lesz valami szokatlan, különleges produkció, amire valószínűleg nem számít tőlünk a közönségünk, de reméljük, tetszeni fog nekik”

A zenekar emellett márciusban újabb európai turnéra indul. A két és félhónapos koncertkörúton nemcsak Magyarországon, hanem külföldön, például Szerbiában, Horvátországban, Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában és Olaszországban is fellépnek, nyáron pedig újra itthon, a hazai fesztiválokon lehet majd találkozni velük. 


a Granted melankolikus, minimalista videója: 


The Immigrants Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/02/10/klippremier_the_immigrants_granted
Klippremier! The Immigrants: Granted
süti beállítások módosítása