Magyarradar – Tape Delay

2017.01.21. 16:12, rerecorder

tapedelay_image_02.jpg

Íme, egy új formáció, amelynek színre lépését több éves tudatos formálás-csiszolás előzte meg, és ez az alapos előkészítés nem is volt hiába; a Tape Delay lebegős gitár-szinti párosításra épülő chillpopja új szín a hazai zenei palettán. Meglepett valakit, hogy ők nyerték az idei Kikeltetőt?

tape_delay_2.jpgMegalakulás éve: 2016, de az ötlet már 2014-ben megszületett.

Tagok: Szőke Zoltán. Tape Delay live: Szőke Zoltán (ének, gitár), Szőke Bence (dob), Ménesi Móric (gitár), Háló Gergő (billentyűk) + Zwickl Ábel (technikai zseni).

Stílus: Ez az, amit nem lehet megfogalmazni, de fogjuk rá, hogy electric dream pop.

Hatások: Nagy hatással van ránk mindenki, aki képes valami eredetit alkotni. Ez igazán ritka pillanat manapság, de amikor megtörténik, az csoda. És mi ezt a csodát keressük.


A TAPE DELAY BEMUTATKOZÓ KLIPJÉNEK PREMIERJE ITT LÁTHATÓ.

Kiadók: Bonyolult.

Történet: Három éve, az MGMT-koncert tömegében hömpölyögve fogalmazódott meg bennem az a kérdés, hogy miért csak a külföldi előadók csinálnak ilyen stílusú zenét. Miért van az, hogy ami külföldön dübörög évek óta, az hozzánk később érkezik meg, mint az éjszakai busz a Blahára egy esős hajnalon? Ekkor határoztam el, hogy meg kell mutatnunk a világnak, hogy mi is érettek vagyunk az új dolgokra. Hazamentem és nekiálltam dalokat írni. Három évig tartott, amíg összeállt a fejemben a Tape Delay koncepciója, hangulatvilága, a hangszerelése, az érzések és a szövegek valódi formája. Ezután szinte magától ment minden, Zwickl Ábellel felvettük a cuccot, Stámusz Ferivel kikevertük, Bodnár Andival megterveztük és a bandával színpadra állítottuk. A projekt nagyon sokat köszönhet ezeknek a srácoknak.

tape_delay.jpgMegjelenések: 2016 decemberében jelenik meg a Macao című EP.

Küldetés: Ahogyan az Ivan And The Parazol meghonosította itthon a rock’n’rollt, a Middlemist Red a pszichedéliát, a Fran Palermo a dzsungelt, úgy szeretnénk mi is valami újat felszolgálni a magyar zenei svédasztalon. Szeretnénk mi lenni a new wave hazai nagykövetei.

Jövőkép: Lollapaloozán olyan koncertet adni, amit live streamelnek a Glastonbury-n.

Mellékprojekt: Van, nem is egy, de ezek egyenértékűek számunkra. Móriccal együtt nyomulunk a Signore Crustban, Gergő pedig a Meteóban dobol. Ráadásul Bencével mi alkotjuk a Deep Glaze ritmusszekcióját, ő dobbal, én meg basszussal.

Szexepil: Kócos hajak.

Eredmények: Nagy eredménynek tartjuk, hogy mindenki nyitott arra, amit csinálunk. Hivatalosan még csak másfél hónapja indult el az oldalunk, amit már nagyon sokan követnek. Mindhárom dalt kihoztuk valamilyen formában, elkészült az első videoklip és rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, szakmai oldalról és a közönség felől egyaránt. A Keretblog által szervezett Kikeltető tehetségkutatójának zsűrije által pedig kétszer is csont nélkül robogtunk tovább a döntőbe, reméljük, hogy a továbbiakban is képesek leszünk megmozgatni az embereket a zenénkkel.

nyitókép: Bodnár Zsófi


a debüt EP: 


Tape Delay Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/01/21/magyarradar_tape_delay
Magyarradar – Tape Delay
süti beállítások módosítása