Magyarradar és EP-premier! Mikoo: High On My Own

2017.01.16. 09:30, rerecorder

mikoo_ep_cover_final.jpg

Az Irie Maffia egykori alapító-basszusgitárosa, Havas Miklós egy ideje már Mikoo néven dolgozik szólóban saját dalain és producerkedik (például Walko With Love-ja is a nevéhez fűződik). Most készült el bemutatkozó ep-jével, amelyet egy amerikai énekes-dalszerzővel, Mickey Shiloh-val közösen készített - Shiloh írt már dalt Janet Jacksonnak, Britney Spears-nek és Iggy Azealiának is! Magyarradar és premier!

mikoo_ny.jpgIndulás éve: 2016.

Tag: Havas Miklós „Mikoo”.

Stílus: Pop, trap, edm, urban.

Hatások: Hvnnibal, Chrishan, Drake, Dj Snake, Rihanna, Kygo.

Kiadók: Mikoo Music.

Történet: Miután 2013-ban kiszálltam az Irie Maffiából – amelynek alapító basszusgitárosa voltam –, elkezdtem komolyabban a zeneszerzés, zenei producerkedés irányába fordulni. Már az Irie Maffiában is sok dalban társzerzőként vettem részt, de szerettem volna kipróbálni magam, mint önálló dalszerzőt, producert is. Mikoo néven készítek zenéket. Elkezdtem dalokat írni, ezeket én hangszerelem és a zenei producer is én vagyok. A zenei irány, amit képviselek alapvetően elektronikus popzene, ezen belül pop, trap, hiphop, future r&b, tropical hatások jellemzőek. Az a koncepció, hogy mindig vendégénekesekkel dolgozom. Ennek igen egyszerű oka van: a vokális képességeim sajnos elég korlátozottak, bár a laptopomon rengeteg dalvázlat van, és nem kizárt, hogy egyszer lesz olyan trekk  is, amit én fogok előadni. (nevet) A múlt év vége felé találtam rá a Los Angeles-i Mickey Shiloh, amerikai énekes-dalszerzőakinek nevéhez sokmilliós lemezeladások fűződnek és olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Janet Jackson, Wiz Khlaifa, Iggy Azalea, Pitbull, Britney Spears, vagy LL Cool J. Három dalt készítettünk eddig közösen, ezeket együtt írtuk és Mickey közreműködik bennük, mint énekes és ezek mind rajta vannak a most megjelenő High On My Own című bemutatkozó EP-n.

mickey-shiloh-press-2016-billboard-650-2.jpgMickey Shiloh napjainkban a nyugati part egyik legfelkapottabb fiatal future r&b, hiphop előadója, mindössze 22 éves, de tavaly a Billboardban már jelent meg róla cikk a Drunk On The Mic című slágere kapcsán, amelyet Kyle Jenner a snapchatjén megosztva futtatott be. Ráadásul a Rolling Stone magazin, mint 2016 egyik legfontosabb új előadóját említi őt. Szóval nagyon élvezem a közös munkát vele, büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhatok. Vicces, hogy még soha nem találkoztunk, teljesen virtuálisan dolgozunk együtt. Imádom a hangját és még rengeteg közös dalt tervezünk közösen elkészíteni. 2016. májusában jelent meg az első Mikoo-produkció, amelyet Walkó Csaba barátommal, a Compact Disco énekesével készítettünk. A dal With Love címmel jelent meg, amit Csabival közösen írtuk, a zenei alapot én készítettem, illetve a produceri munkákat is én végeztem. A klippremier a Recorderen volt és a dal elég jól szerepelt különböző slágerlistákon – a Viva Local Charton #9 volt, a Music Channelen is bekerül a Top 40-be és a Petőfi Rádió is rotációban játszotta a dalt. 

Megjelenések: Mikoo: High On My Own EP (Mikoo Music), Walko: With Love (Magneoton).

Küldetés: Jó zenéket készíteni, kompromisszumok nélkül.

Jövőkép: Ismert hazai és nemzetközi előadókkal dolgozni.  

Mellékprojektek: Nincs.

Szexepil: Fiatalkorom meghatározó zenekara volt. :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Amikor az első alapot kiküldtem L.A-be és Mickey csak annyit írt vissza, hogy „awesome track!” :)

és akkor a friss EP: 


Mikoo Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/01/16/magyarradar_es_ep-premier_mikoo_high_on_my_own
Magyarradar és EP-premier! Mikoo: High On My Own
süti beállítások módosítása