EP-premier! Blooming Blue: Morning Waves

2017.01.07. 10:00, rerecorder

bloom_ep.jpg

Az énekes Székelyhidi Zsófi és a gitáros-énekes Rácz Adorján akusztikus, indiefolkos duójaként Gödöllőről 2015-ben indult Blooming Blue felállásában fokozatosan bővült és mostanra jutott el telített megszólalású bemutatkozó EP-je kiadásáig. A háromszámos, indiepopos, remek Morning Waves premierje következik.

bb_img_3620.jpgA Blooming Blue egy év és öt hónapja, a fent már linkelt magyarradaros cikk idején Demeter László dobos érkezésével alakult duóból trióvá, azóta viszont még további három zenész (Varga Tamás basszusgitáros-vokalista, Laurán Csaba szintis-vokalista és Zwickl Ábel gitáros) csatlakozott hozzájuk, mostanra tehát egy telített megszólalású indiepopzenekar lettek (és annyira friss az új felállás, hogy erről még nem készült hivatalos fotó), amelyben azért az intimitásnak, a finom, éteri hatású megoldásoknak jut a legtöbb hely. Az xx-es, daughter-es, London Grammar-os zenei világot is eszünkbe juttató bemutatkozó EP-ről Rácz Adorján dalszerző mesélt a Recordernek: „a számok írása közben eltelt négy év és rengeteg  minden változott. A dalok velünk együtt öregedtek vagy komolyodtak, nem is tudom melyik a jobb kifejezés rá.  A lényeg, hogy elment az idő, de ez kellett. Minden olyat fontosat közlünk a dalokban, ami velünk történt a közelmúltban: a Morning Waves-nél szerelmesek vagyunk, a Dreamernél és a Dancing With A Ghostnál pedig elkezdünk álmodozni és gondolkozni a jövőnkről. Már rátaláltál egy ösvényre, de ki tudja hogy ez lesz-e valóban a te utad? Nem szégyen álmodozni. Ez a kérdés minden szám végén talál egy megoldást, de hogy mit, azt a hallgató dönti el. A Morning Waves metaforája is ehhez a merengéshez kötődik. Időközben ráadásul még elfejlődtünk hattagúvá, így már Varga Tamás, Laurán Csaba és Zwickl Ábel is a zenekar tagja.”

Természetesen a tervekről is kérdeztük a szextettet: „ebben az évben folyamatosan dolgozni fogunk új számokon, illetve koncertezni is szeretnénk, de a legfontosabb, hogy itthon minél több emberhez jussanak el a dalaink.  Ez egy érdekes zenei stílus, egyre nagyobb tér jut itthon is az indie-nek, ami vagy a kedvenced lesz, vagy csak egy háttérzene, amit mindig szívesen meghallgatsz.


és akkor a Blooming Blue szépen kinyíló bemutatkozó EP-je: 


Blooming Blue Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/01/07/ep-premier_blooming_blue_morning_waves
EP-premier! Blooming Blue: Morning Waves
süti beállítások módosítása