Dal- és szövegvideópremier! Müller Péter Sziámi AndFriends: Államosítani kéne

2017.01.03. 11:00, rerecorder

mpsz_fr.jpg

Egy acapella feldolgozás-medleyvel nemrég ünnepeltük Müller Péter Sziámi 65. születésnapját, de most az ünnepelt jelentkezett AndFriends nevű zenekarával egy új felvétellel - laza diszkóritmusra aktuálpolitikai áthallásokkal énekel arról, hogy "a magánéletem államosítani kéne! / minek a privátszféra? / államosítani kéne!"

„Csak annyira akarok érteni a politikához, hogy meg tudjam magam védeni tőle” (A. P. Csehov; M. P. Sziámi AndFriends)

Az Államosítani kéne a legfrissebb rögzített dal a Müller Péter Sziámi AndFriends készülő (Nevess magadra! munkacímű) lemezéről. A lírai Cukortükör után váratlanul, ám cseppet sem meglepően ez a dal mintha politizálna. Pedig dehogy – csak ugyanazt teszi, amit Müller Péter Sziámi korábban is, az URH-ban, a Kontroll Csoportban és a Sziámi különböző formációiban: tudósít a közérzet láthatatlan oldaláról ("a gépezet csavarja akarok lenni / inni egy vezér központi szavait"). Kirschner Péter zenéje dinamikusan és kellő iróniával társul a szöveghez, amit a dalhoz egyidejűleg készült szövegvideó is hangsúlyoz.

Élőben a dalt legközelebb január 7-én, szombaton a budapesti Gödör Klubban játssza a zenekar. Erre az alkalomra az AndFriends a Sziámi legjobb dalaiból válogatja össze műsora jó részét, de a koncerten a legendás Sziámi-dalokon kívül helyet kapnak URH- és természetesen friss AndFriends-slágerek is – a koncert alcíme "évindító feltápászkodós", Facebook-eseményoldal 

és akkor az ironikus friss dal az államosításról: 


Müller Péter Sziámi AndFriends Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/01/03/dal-_es_szovegvideopremier_muller_peter_sziami_andfriends_allamositani_kene
Dal- és szövegvideópremier! Müller Péter Sziámi AndFriends: Államosítani kéne
süti beállítások módosítása