Klippremier! Cirkusz-KA: Csak az Égé

2017.01.01. 13:00, Frontrecorder

cirkuszkaindex.jpg

Az óévbúcsúztatás harsány zaja után nyissuk az újévet egy csendes, békés dallal, a Cirkusz-KA jóvoltából. A sokféle hatást - folk, etno, dzsessz, pop - egyedien szintetizáló akusztikus formáció ismét belső utazásra hív, a hamarosan megjelenő EP-jük Csak az Égé című dalával, melyhez álomszerű klip készült. 

Az énekes Szlávics Anna és a gitáros Rock Tamás által hét éve alapított, 2013 óta kvartettként működő Cirkusz-KA (melynek két  további tagja Szalay Tamás Géza nagybőgős és Clemente Gábor ütőhangszeres) a tavaly augusztusban megjelent harmadik album után újra albumközi anyaggal, egy ötszámos EP-vel (a zenekar fennállása óta a harmadikkal) jelentkezik 2017 első hónapjában. A dalokat Nagymaroson vették fel, házi stúdiózós körülmények között, a címadó dalhoz pedig videoklip is készült  "Az új dalok közül a Csak az Égé volt a kedvencünk, ezért lett ez a címadója az új EP-nek" - mondja Szlávics Anna. "A Csak az Égé nekem a feloldás, feloldódás érzése. Arról a pillanatról szól, mikor elbúcsúzol valakitől, aki mellett nem érzed szabadnak magad, de még él benned a szeretet és szerelem az illető iránt. Semmi drámai, csak másfelé visz az út, mert más a természetetek. Tamás és én írtuk a dalt, illetve kaptuk; zene szöveg dallam szinte egyszerre jött. Aztán persze dolgoztunk rajta, Szasza, a nagybőgősünk is beszállt a hangszerelésbe. Voltak viták, meg minden, ami kell, jó kis műhelymunka folyt. A felvételek Nagymaroson zajlottak múlt nyáron. Nem vonultunk stúdióba, a stúdió települt ki hozzánk, Heidrich Roland hangmérnök-zenész barátunk épp erre specializálta magát. A bázis pedig Tamás háza volt, aki nemrég költözött a Börzsöny szélére. Bár a hang felvételekor megküzdöttünk egy kerti kabócával, de a felvételbe is beszűrődő madárcsiripet és a szélben megmozduló levelek hangját nagyon szeretem a hangszerek hangja mögött felfedezni."  

A dalhoz ott helyben, a közeli természetben forgott klip, álomszerű képekkel, mintha egy mesebeli erdőt látnánk. "stáb a barátainkból szerveződött: Roland ugye a hangért, Görgényi Gábor szintén zenész és nem mellesleg kiváló grafikus pedig a képfelvételekért felelt. Igazából jól szerettük volna érezni magunkat, és ehhez minden adott volt. A felkészülési időszak és a próbák, a munkásabb rész után, a hangfelvétel és a klipforgatás volt a 'jutalom'; persze nem zökkenőmentesen, de nyugodt kreatív légkörben, baráti társaságban, csillagok alatti kerti sütögetéssel iszogatással, közös ötleteléssel, nevetgéléssel megspékelve, ahogy azt kell. Remélem, a végeredményből mindez érződik is. A klip 'történetén' együtt gondolkodtunk Görgényi Gáborral; rengeteget dumáltunk, de a végső forma, én úgy érzem, teljesen az ő műve. Álomszerűen egymásba kapcsolódó képek, mint az én szövegeim és a Cirkusz-KA zenéje is általában, inkább érzések, hangulatok, nem egy lineáris vonalra ültethető sztori."

Ez tehát a Cirkusz-Ka január 13-án érkező EP-jét beharangozó új klipdala, a Csak az Égé:

https://recorder.blog.hu/2017/01/01/klippremier_cirkusz-ka_csak_az_ege
Klippremier! Cirkusz-KA: Csak az Égé
süti beállítások módosítása