Válogatás a Recorder 2016-os cikkeiből - hazai és külföldi interjúk

2016.12.25. 11:00, therecorder

walkerryley_large.jpg

Idén is rengeteg magyar és külföldi zenészt ültettünk le szerzőinkkel szemben és faggattuk őket különböző dolgokról - íme a teljes lista.

Az évet DJ Superstereo-val és László M. Miksával kezdtük, akinek belepillanthattunk a lemeztáskáikba, majd megkérdeztünk néhány hazai popzenészt, mint jelentett számukra David Bowie, a hónap lezárásaként pedig Pajor Tamásnak tettünk fel kérdéseket.

2016 második hónapjában a Kéknyulas Premecz Mátyás volt az első, akit kedvenc zenéiről kérdeztünk, majd Ryley Walker (nyitóképen) következett, a PASO-s KRSA lemezei között is turkáltunk és a Saul fia hangmérnökével, Zányi Tamással is készült interjú.

Márciusban Chris Cornerrel (IAMX) is beszélgettünk, a We Plants Are Happy Plants új albumáról is volt szó, aztán benéztünk Szalay Péter, Méhes Adrián és Kollár-Klemencz László lemezei közé, a brit techno úttörője, Karl Hyde is nyilatkozott a Recordernek, valamint szerepelt nálunk a Jávor & Zalon páros is. 

Áprilisban az egyik legfontosabb posztrockzenekar, a Mogwai énekes-gitárosával beszélgettünk, magyarok közül Szabó Lászlóval, Petruska Andrással, iamyankkel, a Blahalouisianaval és a Middlemist Reddel készültek anyagok, de beszélgettünk itthoni producerekkel a global bassről, fejtegettük a zenetanulás és terápia hatásait, de volt Mystery Jets-, Aisha Devi-, Kate Boyés William Basinski-interjú is.

A májust Sáthy Róberttel kezdtük, Márton László Távolodó, Erdész Róbert és Jónás Vera lemeztáskájával folytattuk, volt nálunk Holló Aurél, Jeff Mills, Ponikló Imre sőt, Paksi Endre is, meg aztán Marge és Lotfi Begi mesélték el, hogy milyen szülőnek lenni.

Júniusban a Volkova Sisterstől, Ripoff Raskolnikovtól, a Baron Mantistól és Diego El Cigalatól kérdeztünk, előkerült a Copy Con és Álmos Gergely lemeztáskája, szakértő popzenészek nyilatkoztak a fociról, valamint KRSA és ELO meséltek arról, milyen volt Jamaicában.

A júliusi lemeztáskások Hó Márton, Szalkai Tibor, Gyulai István, és Norwell voltak, interjúztunk Hubai Gergellyel, Soma Mamagesával, Hegedűs László beszélt az első és egyetlen magyarországi Queen koncertről, Péterfy Bori és Jónás Vera meg arról, hogy több csaj kell a magyar popzenébe. 

Augusztusban a  Szigeten leültünk a FIDLAR és a Sum 41 elé is, a Budapest Park-os koncert után egy Slaves interjú is belefért, a Lemeztáskában pedig Marsalkó Dávid, azaz Halott Pénz kedvenceiről volt szó.

Szeptemberben Fülöp Bence, Kornél Kovács és a Girls Names volt a lemeztáska-soros, de a Garbage, a Foals-os Jack Bevan, a Poliça, RP Boo és DJ Spinn is felszólaltak, valamint zenészek beszéltek a 25 éves Nevermind albumról.

Októberben Chris Isaak, Kőhalmi Zoltán, Shura, Szepesi Mátyás és Pető Szabolcs adott interjút, novemberben Julia Holter, Németh Róbert, Beck Zoltán, Tommy Cash, Brodka, Laarji, Tanita Tikaram, Bat For Lashes, a Quimby, Berencsi Attila, Sarkadi Miklós voltak a sorosak.

Az év utolsó hónapjában a Lazerpunk!, Nomad lemeztáskája, Jennifer Warnes, a Mary Popkids-es Kamau Makumi, Kollár-Klemencz László és Tim Wheeler voltak az interjúk fókuszábanna meg Jean-Michael Jarre - és még jelentetünk meg interjút az év lezárása előtt, maradjatok velünk!

https://recorder.blog.hu/2016/12/25/valogatas_a_recorder_2016-os_cikkeibol_hazai_es_kulfoldi_interjuk
Válogatás a Recorder 2016-os cikkeiből - hazai és külföldi interjúk
süti beállítások módosítása