Dalpremier! Blahalouisiana feat. Vitáris Iván: Szólj rám, ha hangosan énekelek

2016.12.23. 14:00, rerecorder

blahaivan.jpg

Remek évet zárt a Blahalouisiana, már a december közepén kiadott legújabb klippel azt, de most még azt is megfejelik egy karácsonyi ajándéknak beillő LGT-feldolgozással, amiben Vitáris Iván a vendég. Rájuk kéne szólni, mert hangosan énekelnek. Premier!

A nagyszerű bemutatkozó lemez, az év egyik legjobb magyar dala, sok szép sikerű koncert (Recorder-címlap!), és az év végén kihozott rádiós listavezető sláger, a magyar nyelvű Túl távol, elég közel is már elég lenne, de Blaháék beleszorítottak 2016-ba még egy karácsonyi meglepetést, az Ivan & The Parazol frontemberével közös LGT-feldolgozást.

KARRIERÖSSZEFOGLALÓ INTERJÚ A BLAHALOUISIANÁVAL.


r-1689679-1237116301_jpeg.jpgAz 1975-ös Mindig magasabbra című negyedik LGT-albumon szereplő Szólj rám, ha hangosan énekelek előadásával az idén elhunyt Somló Tamás előtt is tisztelegnek, de meséljen minderről inkább Jancsó Gábor Blaha-basszusgitáros: 
"Somló Tamás halálával sajnos a legendás LGT zenekar is feloszlott. Szerintünk ők voltak minden idők egyik legmeghatározóbb és legjobb zenekara, valamint Tamást személyesen is ismertük és szerettük, ezért ezzel a feldolgozással szeretnénk tisztelegni nagyságuk előtt. Vitáris Iván kedves barátunk, többször is vendégszerepelt már nálunk és természetesen őt is hasonló viszony fűzi a Locomotiv GT-hez. Az ő ötlete volt, hogy egy Blahalouisiana-koncerten játsszuk el együtt ezt a dalt, úgy éreztük, jól áll a zenekarnak, Barbinak és Ivánnak is, ezért végül stúdióba is vittük."

Természetesen Iván is mesélt a kollaborációról: "régi jó kapcsolat ez. És régóta tudtuk, hogy ki kellene adni valami közös hepajt. Ez a dal szerintem nagyon jól kifejezi azt az érzést, amit akkor érzek, ha a Blahalousianával játszom. Barbi hangja, a felhőtlen lüktetés, óriás hammondozás, energiabomba. Élmény volt ezt a régi dalt újra elővenni és velük megcsinálni."


a Blahalouisiana december 28-án tartja évzáró koncertjét az Akváriumban,
Facebook-eseményoldal, az Ivan & The Parazol a Kuplung Szilveszteren búcsúztatja 2016-ot, december 31-én, Facebook-eseményoldal


és akkor a lendületes, remekül előadott feldolgozás, amihez stílusos közös fotó is készült: 


nyitókép:
 Oláh Gergely Máté


Blahalouisiana
Facebook-oldal
Ivan & The Parazol Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/12/23/dalpremier_blahalouisiana_feat_vitaris_ivan_szolj_ram_ha_hangosan_enekelek
Dalpremier! Blahalouisiana feat. Vitáris Iván: Szólj rám, ha hangosan énekelek
süti beállítások módosítása