Klippremier! VoluMen: Bad Days

2016.12.21. 19:00, rerecorder

image2.jpg

A telivér soulrockot játszó tatabányai gyökerű VoluMen 2014-ben indult, a blahalouisianás Pénzes Máté itt is billentyűs poszton játszik és idén tavasszal már bemutattuk őket egy 360 fokos interaktív klippel. A kvintett néhány hete jelentkezett VoluMen 1. című debütalbumával, amit egy újabb emlékezetes videóval támogat meg: az unatkozó Frankenstein Farkasemberrel lendül partiba, amikor megérkezik a nyelveket tanuló Drakula! Horrorszatíra a négyzeten!

A novemberben megjelent VoluMen 1. debütlemez bivaly soulrockkal okoz üdítő meglepetést, mindenképpen érdemes csekkolni a klip után az albumot, amit a január 11-i, kuplungos lemezbemutatón lehet élőben is hallani. 

A dalról és a videó ötletéről kérdeztük Pénzes Mátét: "Ez a második közös munkák a Cinelabyrinth Entertainment csapatával. Az első közös klip után Hatvani Balázs, a video rendezője megkeresett azzal, hogy annó amikor Amerikában forgattak, csináltak egy kis vidám anyagot, ahogy a Frankeinstein-filmből jól ismert szörny a sivatagban táncol, búslakodik, szórakozik és így tovább. Szóval egy kis bulis videót. Ennek a nyersanyagát felajánlotta nekünk, hogy írjunk hozzá egy dalt és csináljuk meg. Mi meg rácsaptunk. Betettük a videót a próbaterembe és a gitárosunk, Arcsi, gyakorlatilag azonnal elkezdte a dal riffjét játszani. Nem filóztuk túl a dolgot. Odaadtuk a felvételt Visontai Kovách Bálint barátunknak, megírta a szöveget és vittük Balázsnak.”

image4.jpg


A zenekar a minden bizonnyal nagyon mókás forgatásról is mesélt: „Annyira bejött a stábnak a dal, hogy rögtön jöttek a vadabbnál vadabb ötletek és gyakorlatilag egy vadi új klip kerekedett az egészből, az Amerikában rögzített képsorok pedig inkább már csak epizódszerepet kaptak. A klipet egyértelműen Végh Péter Drakula-alakítása koronázta meg. A forgatás is egy jó buli volt, amiben iszonyatosan elfáradtunk, de úgy érezzük, hogy megérte. Természetesen szeretnénk az új évben minél több helyen bemutatni a novemberben megjelent első nagylemezünket. 2017-ben először Budapesten, a Kuplungban leszünk láthatók-hallhatók, január 11-én."


a Bad Days klipje - erősen ajánlott végignézni, a dal után is igen szórakoztató a lecsengés a világ leghülyébb nyelvlecke-példáival: 


és a friss nagylemez: 


a VoluMen
Facebok-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/12/21/klippremier_volumen_bad_days
Klippremier! VoluMen: Bad Days
süti beállítások módosítása