Albumpremier! Mary Popkids: All You Can Keep

2016.12.21. 20:00, rerecorder

mp_nyito.jpg

Az örömzenés koncertjei miatt hamar nagy népszerűségre szert tett Mary Popkids 2014-ben adta ki The Blue Inside című debütlemezét, még abban az évben megnyerték a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatót, viszont csak 2016 legvégére készültek el második albumukkal. Azonban megérte a várakoztatás, mert az egységesebb, mélyebb és technikásabb All You Can Keep szuper soul-elektro-indiepop lemez lett. A 48. Recorder magazin címlapján szereplő zenekar friss interjúnkban már mesélt az anyagról, amelyet mostantól bárki meg is hallgathat és a holnapi, december 22-i A38-as lemezbemutatón élőben is átélhet. Premier!

mpopkids_ayck_cover_previews.jpgAz énekes-gitáros-producer Kamau Makumi mesélt az egészen friss anyagról: „Az artworkot Benkő Bálint és Hencz Péter jegyzi és kiválóan illeszkedik a zene hangulatához. A produceri munkálatokban rajtunk kívül High Love és Fodor Máriusz vett részt, aki a napokban az osztrák alpokban egy pályaszállásos síházban tisztogatta a beateket. Nagy örömmel készítettük a dalokat és még nagyobb örömmel fogjuk eljátszani őket, annak ellenére, hogy talán egy kicsivel borúsabb hangulatú, mint az előző korong. Illetve eléggé belelendültünk az írásba, úgyhogy nem kizárt egy klasszikus Kanye-húzás, azaz hogy hozzárakunk még egy-két dalt a következő hónapokban. Az album egyelőre csak digitálisan jelenik meg. 2017-re mindenképpen tervezünk még egy „vidám" EP-t a fesztiválszezon előtt.”

Majd egyesével is kommentelte az új dalokat (a kilencszámos lemez két, már ismert számmal, a Revolutionnel és a Goodbye-jal zárul):

01.Wildcard: A legmenőbb basszusmenet a lemezen. Egy feelgood szám, fesztiválos csodaországos élményeinkből. 


02. All You Can Keep: A gitárosunk, Kristóf még vagy két éve hozta ezt a témát, és azóta ott mozgolódott a fejünkben. Kétségtelenül van egy kis Beatles- és Bob Dylan-tribute benne, na meg egy kis Karácsony-beütése. Olyan szám, amit nagyon jó játszani élőben. A szöveget a kis herceg és a róka beszélgetése inspirálta A kis herceg című könyvből. 


03. Ricoshade: A kedvenc részem az egész lemezről a szaxofon a dal végén. (nevet) Nagyon finom hangszerelés. High Love (Lotfi Árzsáng) segített benne. 


04. Devil Black Boogie: Mindennek a blues az alapja, meg amúgy is van valami simán menő egy felütéses beatben. Egy próbatermi jammelésből jött az ötlet, a dalt pedig a Sapeur-ök inspirálták, egy kongói brigád, akiknek az a hobbijuk, hogy a legdurvább öltönyökben mozognak. Olyan, mint egy pávatánc, amint beöltöznek máshogy mozognak, na meg egy úr a pokolban is…


05. Late: Mint minden valamirevaló popszám, egyből tíz másik dalra emlékeztet. A tingli-tangli alap keveredik a billentyűsünk, Cápi finom szintijeivel és a soulosabb énekkel. Klasszikus rossz bulikból jó barátokkal hazafelé menve fütyörészős szám. 


06. Sky Ladder: Kitartott basszus, nyers tamok. Jó filmzene lenne. Sárinak sír benne az éneke. A Bonnie és Clyde, Született Gyilkosok és Kanye West az inspirációs listán. 


07. Vapor Lane (Outro): Az alap egyetlen take-ből született, ahol összevissza nyomogattam a szintit és közben énekeltem, majd ezeket vagdostuk meg. Mindig is akartunk egy klasszikus outrót. Lassan történnek benne a dolgok, egy hangulat az egész, ami be tud húzni. Jó űrutazás soundtrack lenne.

LEMEZTÁSKA A MARY POPKIDS-ZEL - ŐK EZEKET A ZENÉKET SZERETIK.

a Mary Popkids holnap, december 22-én mutatja be friss lemezét az A38-on, Facebook-eseményoldal


és akkor az All You Can Keep című kilencszámos remek második Mary Popkids-nagylemez: 


a Mary Popkids Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/12/21/albumpremier_mary_popkids_all_you_can_keep
Albumpremier! Mary Popkids: All You Can Keep
süti beállítások módosítása