11 tuti tipp zenerajongóknak – Karácsonyi kütyüválogatott

2016.12.17. 19:50, rerecorder

music-city-fire-02.jpg

A zenemániások elkényeztetve érezhetik magukat: a piac idén is tele van olyan szokatlan, de testhezálló kütyükkel, mint a lebegő, égő hangszórók, érintővezérelt zenekészítő kockák vagy a léggitározást forradalmasító ketyerék. Íme, tizenegy trendi Pop, csajok, satöbbi-kompatibilis ajándéktipp karácsonyra a 48. Recorder magazinból.

# Ping Pong FM

James Murphy teniszmeccsek adatait számokká gyúró albuma után itt az új (sport)őrület, ami leginkább a Guitar Hero és az asztalitenisz keresztmetszeteként írható le. A lényeg: indítsunk el egy számot, majd próbáljuk meg pont annak a ritmusára adogatni a labdát. A kontaktmikrofonos ütőkön keresztül a rendszer érzékeli, milyen gyorsak is vagyunk, majd a sebességünkhöz igazítja a dal tempóját.

pingpongfm_recorder_2.jpg



# Prizm

Egy lejátszó, ami nem csak analizálja a különböző streamingszolgáltatóknál összerakott playlistjeinket, de el is tárolja azokat (így nem kell többé laptop/okostelefon a hallgatásukhoz)? Valamint képes egyszerre több fiókot is kezelni, az ízlésbeli közös halmazból válogatva a számokat? Ráadásul az általa ajánlott új dalokat egy gombnyomással hozzáadhatjuk bármelyik lejátszási listánkhoz? Plusz még dizájnos is? Kell! 

prizm_recorder.jpg



# Music City Fire

Telente nincs is jobb annál, mint mikor a család összegyűlik a kandalló körül, halkan szól valami alkalomhoz illő zene és minden olyan meghitt. Erre a koncepcióra dob még rá egy hasábbal a Music City Fire, ami egyfelől hangfal, másfelől viszont olyan tábortűz, amelynél a lángok a zenének megfelelően változnak. Persze lehet külön-külön csak az egyik funkciót használni, na de ki tudna ellenállni annak, hogy a Firestarter alatt valódi lángoszlopok is felcsapjanak? Egy jó Rammsteinről már nem is beszélve.

musiccityfire_recorder.jpg



# Roli Blocks

A Blocks lényegében egy zsebben elférő moduláris stúdió. Egy érintésvezérelt zenekészítő kocka, amelyet egy ingyenes applikációval (Noise) összekötve szinte végtelenféle hang és effekt áll rendelkezésünkre. Ráadásul annyit, és úgy kombinálhatunk, amennyit, ahogyan csak szeretnénk, létrehozva így a tökéletes eszközparkot. Ki mondta, hogy a legozás nem lehet a zenészek kiváltsága?

roliblocks_recorder.jpg



# Even H1

Minden ember más. Ez nemcsak azt jelenti, hogy mondjuk kesztyűben vagy cipőben más a méretünk, de azt is, hogy a hallásunk sem egyforma. (Sőt, általában a két fülünké is különbözik.) Van, aki kevésbé hallja ki egy zenéből a szubbasszusokat, másoknak mindig zavaró mértékben elöl vannak a magas frekvenciák. Az Even H1 fejhallgatói az EarPrint technológiának köszönhetően először „letapogatják” a hallásunkat, majd az eredményeknek megfelelően „korrigálják” az éppen játszott dalokat. Audofilek fülének erősen ajánlott!

evenh1_recorder.jpg



# Corkspeaker

Egy aprócska Bluetooth-hangszóró, amihez nem kell erősítő: szimplán helyezzük egy üres üveg szájára. A hangzás persze minden egyes esetben más lesz, de pont ez teszi ideális partikellékké. Az alkotók ígérete szerint a december elején sikerrel zárult Kickstarter-kör finanszírozói még idén a fa alá is tehetik. A szilveszterről nem is szólva…

corkspeaker_recorder.jpg




# XTH Sense

Hangosítsd fel a tested! Az XTH Sense csuklópántja felveszi a szívverésed vagy a véráramlásod hangját, a testhőmérsékleted változását vagy az izmaid energiáját – az adatokat pedig digitális tartalommá alakítja. Amikből aztán csinálhatsz zenét vagy éppen festményt, de használhatod különböző játékokban is. Senki sem mondhatja majd, hogy a végeredmény nem száz százalékban téged tükröz.

xthsense_recorder.jpg



# MOXO X-1

A MOXO X-1 lényegében olyan, mintha hangszórót csináltak volna a Halálcsillagból: egy szénfekete lebegő gömb, ami a hangminősége mellett leginkább a stílusosságával hódít. Egy töltéssel összesen tíz órát tud a levegőben tölteni, és bár ebben az árkategóriában akad jobb vétel is, eredetibb biztosan nem!

moxo_recorder.jpg



# Kurv

Ha a Guitar Hero már unalmas, a léggitározás viszont hangok nélkül nem az igazi, itt a megoldás! A Kurv két eleme, a pengető és a nyakat helyettesítő irányítópad is mozgásérzékelős, így azok is rocksztárnak érezhetik magukat, akiknek nincs helye/ideje egy rendes gitárra. Ráadásul váltogathatunk a sima, az akusztikus és a basszus-üzemmód között.

kurv_recorder.jpg



# SubPac M2

Nem golyó-, hanem basszusálló! A SubPac M2 teljesen új szint a zenehallgatásban, mivel az egész testeddel érezheted a zenét – anélkül, hogy a körülötted lévők egy hangot is hallanának belőle. A többek közt a fülhallgatókat is alkotó membránból készült mellényekben az élmény olyan, mintha az ember a Berghain hangszórói előtt állna, miközben a hallását egyáltalán nem károsítja.

subpac_recorder.jpg


# DIY szintetizátorok

Lovagold meg az 80s nosztalgiát és rakd össze a számodra legideálisabb szintetizátort! A csomagból három darab is kitelik, így ha szeretnél egy saját példányt a legendás Atari Punk Console-ból vagy a Dub Sirens-ből, itt a lehetőség. Kísérletezz az áramkörökkel, a frekvenciákkal, építkezz vagy ahogy a szlogen mondja: Kraft(werk) it!

diy_synth_recorder.jpg

Kollár Bálint

AKI ENNYIBŐL NEM TUD VÁLASZTANI, AZ NÉZZE VÉGI A 2015-ÖS KÉSZLETÜNKET.

EZ PEDIG EGY 2012-ES TERMÉKLISTA, MÉG JÓRÉSZT MINDIG SZAVATOS TÁRGYAKKAL.

https://recorder.blog.hu/2016/12/17/11_tuti_tipp_zenerajongoknak_karacsonyi_kutyuvalogatott
11 tuti tipp zenerajongóknak – Karácsonyi kütyüválogatott
süti beállítások módosítása