Dalpremier! Richard Atom: This song will help you to leave... behind (feat. Fióka)

2016.11.23. 13:00, Frontrecorder

atom_1.jpg

Miután tizenhét évig a fióknak dolgozott, idén júniusban elkezdte közreadni a számait Richard Atom - jó döntés volt, izgalmasan újszerű és - az eddig megosztott dalok "archív jellegével" együtt is - friss hangot hozott a hazai elektronikus zenébe. A dalszerző-producernek persze nemcsak múltja van, de jelene is, folyamatosan alkot; íme egy most ősszel született új felvétele, mondatkiegészítős feladatba illő angol szöveggel.

"A zenéimet hosszú időn keresztül - egészen pontosan 2016. június 8-ig bezárólag - magamnak készítettem, leggyakrabban terápiás jelleggel; bizonyos dalok, dallamrészletek, ritmusvilágok átsegítettek jó néhány problémásabb időszakon. Ez a dal viszont most ősszel íródott - és lehet, hogy segít másoknak is" - mondja Richard Atom. A dal szövege, mintha egy angol nyelvi szövegértős feladat lenne, a "This song will help you to leave ............. behind" mondatot egészíti ki a producer személyes reflexióira épülő "megoldásokkal", melyeket a Budapesten élő orosz Rut Elikan (Fióka) sorol a zenére, monoton, gépies hangon. "A szöveget ketten hoztuk össze, nagyon jó volt együtt dolgozni vele, innen is köszönöm neki! Это было здорово!"

A dörgedelmes, széttorzított szintikkel összerondított, Boys Noize-féle elektrotechnót idéző számra szövegvideó is készült, stílszerűen angol munkafüzetet imitálva. "A szarrá fénymásolt angol nyelvkönyvet igyekeztem visszaadni, amely a generációm egyik alapélménye (még a kazetta ikont is külön megrajzoltam ennek érdekében). Az, hogy - karaokevideó módra – ellássam feliratokkal már adta magát."

Listen carefully:

https://recorder.blog.hu/2016/11/23/dalpremier_richard_atom_this_song_will_help_you_to_leave_behind_feat_fioka
Dalpremier! Richard Atom: This song will help you to leave... behind (feat. Fióka)
süti beállítások módosítása