Itt a Cseh Tamás Program – Minden(ki) összejött! CSTP a Budapest Music Expón

2016.11.02. 09:29, rerecorder

img_7535.jpg

A 11. Budapest Music Expón az NKA Cseh Tamás Program kiállítóként, az Öröm a zene! tehetségkutató társszervezőjeként és közel száz fiatal zenekar támogatójaként is jelen volt: az immár harmadik évadát indító, nagysikerű könnyűzenei program október 7-9. között a szakma és a nagyközönség előtt is bemutatkozott.

A Halk Csarnokban felállított kiállítói standnál a látogatók mindent megtudhattak a Cseh Tamás Program egészéről, nézhették-hallgathatták az első két évadban támogatott induló zenekarok videóklipjeit, és biztosan nem távoztak üres kézzel, hiszen ismertető kiadványok vagy ajándéktárgyak formájában magukkal is vihették a CSTP egy kis részét. Azok, akik élőben is kíváncsiak voltak a sikeresen pályázó induló előadókra, több színpadon is találkozhattak a CSTP támogatott együtteseivel: fellépett többek között a Fatal Error, Stahl Barbara, a Words Are Melodies, a Junkie Jack Flash és a Soul Surge is.

A Cseh Tamás Program a három nap folyamán nemcsak koncertekkel és infopulttal készült, de a könnyűzene jövőjéről, a jövő könnyűzenéjéről és a hazai poprock múltjáról szóló pódiumbeszélgetésekkel mutatott túl az aktualitásokon. Pénteken Bajnai Zsolt, a Program megvalósításáért felelős Kollégium vezetője tartott előadást a CSTP első két évéről és harmadik évadára vonatkozó tervekről számszerűen is összefoglalva az eddig elért eredményeket, valamint a közeljövőben eldöntendő és kiírandó pályázatokat. Utána Vizkeleti Andrea főtanácsos, az NKA Bizottsága titkára tájékoztatott a Nemzeti Kulturális Alap pályázati rendszeréről, és adott a pályázáshoz szükséges gyakorlati útmutatást.

img_7845.jpg

Szombat-vasárnap a CSTP Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának rendezvényei következtek. A magyar undergound egykori „fenegyereke”, Dénes József „Dönci” Szökésben című könyvének bemutatóján a kötetről Legát Tibor egykori zenésztárs és Vass Norbert, a könyv szerkesztője beszélgettek. Az Azok a régi csibészek poptörténeti talkshow extra kiadásában Csatári Bence történész faggatta Török Ádámot, a Mini frontemberét életpályájáról és a hazai beatkorszak kulisszatitkairól. Végül vasárnap délután egy egyedülálló eszköz, a poptörténeti tanösvényhez kapcsolódó mobilalkalmazás bemutatása került sorra. A poptörténeti tanösvény koncepciójáról Vass Norbert, míg az applikációról Márkus Zsolt László, az MTA SZTAKI e-learning osztályának vezetője számolt be.

Az Expón rendezték az Öröm a zene! országos tehetségkutató verseny döntőjét is, melyben a CSTP nagy szerepet vállalt: egymillió forintot ajánlott fel a végső győztesnek. A Programot a zsűriben Doncsev András, az NKA alelnöke képviselte, aki elmondta, reméli, hogy a 2016-os Öröm a zene! döntőseit később a CSTP által támogatott induló zenekarok között láthatja viszont a közönség. Az idei döntősök között két CSTP-zenekar, az Éva Presszó és a The Immigrants is színpadra lépett. Az első díjat a Koalabell nyerte.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/11/02/itt_a_cstp_minden_ki_osszejott_cstp_a_budapest_music_expon
Itt a Cseh Tamás Program – Minden(ki) összejött! CSTP a Budapest Music Expón
süti beállítások módosítása