Itt a Cseh Tamás Program – Csillagok útján: Elkészült a Poptörténeti tanösvény mobilalkalmazás

2016.11.01. 09:55, rerecorder

2016_math_poptan_indito_1136_v01.jpg2016_math_poptorteneti_tanosveny_menukep_v2_1.jpg

 


Beatklubok, büfék, backstage-pletykák. Verekedő huligánok, nyakkendős bulik és az első miniszoknya. A Poptörténeti tanösvény a magyar könnyűzene hőskorába repít. Az NKA Cseh Tamás Program támogatásával készült alkalmazás képekkel, videókkal és szövegekkel mesél a pop és rock legfontosabb helyszíneiről, illetve arról az időszakról, amikor műfajok helyett „három T” szerint szortírozták a dalokat.

A Budapest Music Expón mutatták be a CSTP Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának támogatásával, az MTA SZTAKI által elkészített Poptörténeti tanösvény okostelefonos applikációt. A GUIDE@HAND alkalmazáscsalád részeként működő app segítségével eddig négy város – Budapest, Debrecen, Pécs és Sopron – legfontosabb emlékpontjai járhatók végig, de a helyszínek száma tovább bővül.

Az alkalmazás interaktív felhasználói felületet kínál, amelynek használatához nincs szükség internetkapcsolatra, ezen felül számos fotót, szöveges leírást, illetve videórészletet, valamint online vagy offline térképet is tartalmaz. Letöltés után a tartózkodási helyünkhöz legközelebb eső egykori szórakozóhelyeket listázza, amelyeket egy interaktív térképen is megjelenít. Ha valamelyik emlékpont közelében sétálunk, az alkalmazás automatikusan megmutatja az adott helyszínről összegyűjtött információkat. A Poptörténeti tanösvény további hasznos szolgáltatása, hogy a felhasználó saját élménypontokat is létrehozhat, fotókat és útvonalat is rögzíthet, illetve ismerőseivel is megoszthatja mindezt. Ha tehát érdekel, hogy merre található a magyar Abbey Road, hogy meddig állt a honi Factory, vagy éppen arra vagy kíváncsi, hogy miért nevezték „pirítósnak” Debrecen legnagyobb beatbulijait, akkor töltsd le az appot!

Az ingyenes alkalmazás a Google Play áruházban és az App Store-ban is elérhető.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/11/01/itt_a_cstp_csillagok_utjan_elkeszult_a_poptorteneti_tanosveny_mobilalkalmazas
Itt a Cseh Tamás Program – Csillagok útján: Elkészült a Poptörténeti tanösvény mobilalkalmazás
süti beállítások módosítása