Ma este Recorder Presents Jerusalem In My Heart a Dürerben!

2016.10.30. 11:00, rerecorder

phnx2016okt30tixa.jpg

Ismét jelentkezünk egy Recorder bemutatja koncerttel, és ezúttal is nagyon izgalmas előadót mutathatunk be: Jerusalem In My Heartot. A libanoni születésű, Kanadában élő Radwan Ghazi Moumneh a világzenei színtér egyik legfelkapottabb előadója, kedvenc 2015-ös albumaink között is felbukkanó tavalyi lemezével érkezik Budapestre és adja ritka koncertjeinek egyikét a Phoenix Music Hungary, a Fucktothemusic és a Recorder prezentálásban.

phnx2016okt30flyr.jpgA Phoenix Music Hungary, a Fucktothemusic és az ötéves Recorder magazin bemutatja:

JERUSALEM IN MY HEART (CAN/LB)

Kezdés: 2016 október 30., vasárnap 20:00

Helyszín: Dürer Kert, Ajtósi Dürer Sor 19-21.

Belépő: 2500 Ft

Facebook-eseményoldal


Mindig büszkék vagyunk, amikor Recorder Presents eseményt ajánlhatunk, de ez most a Jerusalem In My Heart fellépésére különösen igaz. A buzukis Radwan Ghazi Moumneh által vezetett formáció a Közel-Kelet világzenéjét ötvözi torzított elektronikával, igazán misztikus hangulatot teremtve bármilyen közönség számára. Ha valami egyedire vágysz, itt a helyed!

Moumneh akusztikus, csupán virtuóz zurna- és buzukijátékára, valamint csodálatos énekhangjára íródott darabokat ütköztet masszív elektronikus ütemekkel, torzított hangképekkel; hipnotikus és magával ragadó módon rétegzi egymásra a két kultúra zenéjét. „Mintha Libanon egyszerre létezne a múltban és a jövőben” - jellemezte eddigi legutóbbi albumát, az If He Dies, If If If If If Ifet a kritikusok egyike és valóban: Radwan mestere annak, hogy hogyan modernizálja a tradíciókat anélkül, hogy azok elveszítsék a gyökereiket.

A Jerusalem In My Heart fellépései pedig minden alkalommal különleges audiovizuális show-k: a projektnek kezdettől fogva része a montreáli filmművész, Charles-André Coderre is, aki 16 és 35 milliméteres filmekből rak össze egy, az aktuális fellépéshez igazodó vetítést, kiteljesítve ezzel az élményt.


a kiváló 2015-ös Jerusalem In My Heart-album, az If He Dies, If If If If If If


élőben két évvel ezelőtt az OFF Festivalon: 

https://recorder.blog.hu/2016/10/30/ma_este_recorder_presents_jerusalem_in_my_heart_a_durerben
Ma este Recorder Presents Jerusalem In My Heart a Dürerben!
süti beállítások módosítása