Magyarradar – Panel Surfers

2016.10.29. 14:50, rerecorder

panel_s.jpg

A tatabányai gyökerű Panel Surfers garázsos surfpunkot játszik, a trió tagjai Balázs Fecó, Máté. Az élőben bivalyerős zenekar novemberben adja ki bemutatkozó albumát, Holló Máté gitáros-énekes meséli el sztorijukat a Magyarradarban.

Megalakulás éve: 2014 nyár, Tatabánya Beach.

Tagok: Holló Máté (gitár, ének) Mutter Ferenc (basszusgitár, vokál) Krupánszki Balázs (dob).

Stílus: Hangos zene.

Hatások: Lakótelep, pubertás, lányok.

Kiadók: PLUTO SOUND.

Történet: Fecóval süldő korunk óta ismerjük egymást, elsősorban a zene szeretete hozott minket össze egy tatabányai Bëlga koncerten. Rettenet rá tudtunk vadulni hülyegyerekként mindenféle zenére, visszagondolva mindíg is zúzni akartunk. Pár éve feljöttünk az első The Keeymen koncertre, akkoriban sokat hallgattuk a hatvanas évek Nyugati-parti, instrumentális, gitárhős szörf bandáit (itt nem a Beach Boys-ra gondolok) és érdekelt milyen a hazai képviselet. Leszakította az arcunkat, akkorát daráltak, bezsongtunk és felhívtuk a Bazsit, akiről hallottuk, hogy vett egy dobszerkót, megkérdeztük nincs-e kedve menő rockandroll-arcnak lennie. Igent mondott a srác, azóta is velünk lóg. Kibéreltünk egy régi bányászlabor egyik termét és kunyerált erősítőkön rájöttünk, hogy annyira nem egyszerű ez a lüktető galoppozás, ezért az első instrumentális szörf-számunk után betorzítottunk mindent és elkeztünk hasonló, gyors tempóban valami egyszerű, de energikus dolgot nyomni és rákiabálni, mi böki éppen a csőrünket. Aztán már több mint egy éve Pesten henyélünk, remek embereket ismertünk meg és rahedlit koncerteztünk. Egyre többen eljárnak a bulikra, ami jó, mert ezek szerint amit csinálunk, az valahol értékkel bír, pedig mi tényleg csak zúzni akarunk.

panel_surf.jpg


Megjelenések
: 2015: Panel Surfers EP, idén megjelenik első egész estés albumunk.

Küldetés: Zúznánk.

Jövőkép: Kilét.

Mellékprojektek: Vittula Fever.

Szexepil: Zúzás és Verejték.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyszer elhívtak minket egy esküvőre zenélni, a menyasszony szülei szerint nagyon aranyosak voltunk, csak a koncert hangos volt és rossz. Igaza volt.


a zenekar 2015-ös EP-je: 


Panel Surfers Monday session: 


Panel Surfers Facebook-oldal



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/10/29/magyarradar_panel_surfers
Magyarradar – Panel Surfers
süti beállítások módosítása