Lemeztáska – Pető Szabolcs (Junkie Jack Flash)

2016.10.27. 10:00, prerecorder

10671490_775942325793897_7994429339776037536_n.jpg

Sokan úgy tekintenek Pécsre, mint Magyarország Manchesterére, hiszen rengeteg zenekar indult a vidéki városból. A Junkie Jack Flash is ezek közé a zenekarok közé tartozik, akiknek nemrég jelent meg a II. című nagylemezük. A zenekar frontembere (a kép bal oldalán), Pető Szabolcs kedvenc lemezeiről, legnagyobb zenei hatásairól mesélt Lemeztáska rovatunkban.

Első zenei emlék

P.Mobil koncertre emlékszem például. Elnyomtak rajtam egy cigit az első sorban, ostoba skinheadek vertek punkokat. Éreztem egyből, hogy valami nem stimmel ezekkel a skatulyában fuldokló szerencsétlenekkel. A koncert azért jó volt. Faterom basszusgitár-tokjában aludtam.


Első lemez (kazetta), amit saját pénzből vettél

Tankcsapda: A legjobb méreg


Zene, ami zenélésre inspirált

Ozzy 2001-es Down To Earth lemeze, AC/Dc: No Bull VHS, na az utóbbi az teljes katarzis, végem volt, tudtam mi lesz velem.


Meghatározó koncertélmény

Motörhead, Tokaj, Hegyalja, Pécsről vonattal + Pécs, Toxic nevű hely, valami Guns tribute, (első szarullétem, hatalmas bulika, hangerő, cigifüst, piázás).


Hatások az indulásakor

Guns N Roses, Aerosmith, The Rolling Stones, Ac/Dc, The Hives.


Kedvenc magyar lemez

Supernem: Tejfog. Évekig pörgette a saját anyám a kocsiban, rászoktattam a családot is.


Kedvenc magyar dal

Supernem: Tudományos-Fantasztikus POP. Az MR2 akusztikban debütált, már ott betalált, utána az album nyitányaként is imádtam, tök új volt hirtelen a Supernem hangzása. Kubányi az egy elnök.


Minden idők legjobb lemeze

The Beatles fehér albuma vagy Kind Of Blue Miles Davistől vagy Aerosmith: Rocks. Vagy valamelyik Led Zeppelin, nem igazán lehet erre mit mondani, túl sok nagyon fontos album létezik.


Lemezgyűjteményed legkülönlegesebb/legértékesebb darabja

Big Bill Broonzy-tól van egy régi vinylem, egy koncertlemez, a pécsi vásárban szerváltam.


Bűnös zenei örömöd

Amit szeretek az nem bűn, minden zenét amit hallgatok, jónak tartok valamiért, nem pocsékolom az időmet. A techno talán fura lehet valakinek, de arra nagyon lehet veretni, szétütve, valami beteg klubban, lézerbe fagyva.


Dal, amit már nem bírsz meghallgatni

A zöld a bíbor és a fekete. Az összes vidéki zenekar játszotta, az összes utolsó utáni fesztiválon, falunapon, motorostalálkozón. Kinyírták azt a dalt.


Dal, amit bárcsak te írtál volna

Queen: Bohemian Rhapsody. Ehhez nem kell komment.


Zene, ami elgondolkodtat

Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon. Ez nekem egyszerre hidegrázós, szívmelengető, klausztrofóbiás és végtelen élmény, akár az űr.


Kedvenc zene utazáshoz

Queens Of The Stone Age: Songs For The Deaf. A nyitástól a zárásig cool, volt a turnébuszban, lement sokszor, meg lehet rá őrülni.


Kedvenc zene szex közben

The Rolling Stones: Some Girls album. Forró album, talán a kedvenc Stones nekem.


Kedvenc szombat esti bulizene

Soerii & Poolek: Hurrikán. Most éppen vagy Modeselektor: Evil Twin vagy Daft Punk: Homework, úgy ahogy van, egyben. Annyi.


A Junkie Jack Flash-t éppen vidéki városokban lehet elcsípni, de november másodikán Pető Szabolcs szólóestjét a központban lehet meghallgatni. Facebook-esemény


a Leves, süti, dinamithoz készült klip:


a zenekar legfrissebb lemeze:

https://recorder.blog.hu/2016/10/27/lemeztaska_peto_szabolcs_junkie_jack_flash
Lemeztáska – Pető Szabolcs (Junkie Jack Flash)
süti beállítások módosítása