Így képzeli el a közeljövőt az Austra

2016.10.20. 10:30, Frontrecorder

austra_5.jpg

Harmadik albumán az emberiség jövőjét boncolgatja az Austra. A kanadai dark elektropop zenekar Future Politics című, 2017. január 20-án megjelenő lemezét egy utópisztikus dal és a hozzá tartozó, disztópikus klip vetíti előre.

A Katie Stelmanis énekes-billentyűs-dalszerző köré épülő trió a 2013-as, remek Olympia albumot követően mindössze egy EP-vel jelentkezett 2014-ben, ugyanabban az évben pedig végre Budapestre is eljutott a zenekar (hogy aztán 2015-ben újrázzon). Három és fél év kihagyás után, jövő év elején érkezik a harmadik nagylemez, amelynek központi témája a jövőnk, illetve a nagyon is fenyegető negatív jövőkép miatti aggodalom. "Nem csak a jövőbe vetett hitről van itt szó. Az az ideám, hogy a jövő alakításában mindenkinek részt kell vennie, a  jövő lehetőségei pedig lenyűgözőek és határtalanok. Ez nem politika kérdése, hanem hogy lépjünk túl saját határainkon, minden területen" - mondja erről Steimanis. A zenekarvezető gazdasági és filozófiai olvasmányaiból sokat merítő Future Politics január 20-án jelenik meg, alább az album dallistája és borítója, melyet az Austrától szinte már elmaradhatatlan vörös szín dominál:

01. We Were Alive
02. Future Politics
03. Utopia
04. I’m A Monster
05. I Love You More Than You Love Yourself
06. Angel In Your Eye
07. Freepower
08. Gaia
09. Beyond A Mortal
10. Deep Thought
11. 43

austracover.jpg

A lemezről az első kislemezdal a merengős Utopia, melyhez a THAT GO kollektíva forgatott egy nem is olyan távoli, meglehetősen rideg és steril jövőt vizionáló kisfilmet, Steimanis főszereplésével:

Címkék: austra
https://recorder.blog.hu/2016/10/20/igy_kepzeli_el_a_kozeljovot_az_austra
Így képzeli el a közeljövőt az Austra
süti beállítások módosítása