Vajon mit csinál Trumpzilla ezekkel a mexikói zenészekkel?

2016.10.19. 19:32, prerecorder

trump.png

Donald Trump amerikai elnökjelölt napjaink legnagyobb múzsája. Ezt az bizonyítja a legjobban, hogy rég volt olyan időszak a popban, amikor egy politikus ilyen nagy hatással volt a zenészekre. Az elnökjelölt a Puscifer zenekart is megihlette, de a Franz Ferdinand és a Death Cab For Cutie is írt dalt az USA pillanatnyilag legmegosztóbb személyéről.

Trump legújabban a Puscifer zenekart inspirálta véleményük kifejezésre. A zenekar ennek köszönhetően az év egyik legjobb klipjét csinálta meg The Arsonist című számához, ami egyébként magyar nyelvre fordítva a gyújtogató nevet viseli.

Már a cím önmagában zseniálisnak mondható és a dal is tökéletes lehetne a Népszabadság szerkesztőségének indulójához, de az igazi hatást a klippel együtt éri el. Elsőre nem is gondolnánk, hogy ennek a videónak komolyabb mondanivalója lesz, hiszen a történet két ketrecharcos, Ronda Rousey (színész, harcos) és a zenekar egyik tagjának megmérettetését, a harc előkészületeit és a pofozkodást mutatja be. Ez egészen addig tart, míg Trumpzilla, a mutáns-republikánus fel nem tépi a stadion mennyezetét. Ekkor tör ki a pánik és hívják a város helyi szuperhőseit, akik a két ketrecharcos segítségével felveszik a küzdelmet a szörnnyel. Időközben Trumpzilla még figyel arra, hogy a környéken muzsikáló mexikói zenészeket jól befalazza szuper ereje segítségével. A harc közben valami furcsa kobold is előkerül, aki a szörnyeteg jobb keze lesz és egy időre meggyűlik a hősök baja velük.

A videó legszebb jelenete, persze az, amikor a nép közös erővel legyőzi a várost szétromboló szörnyeteget. Na, de ez miért is olyan fontos ez? Leginkább mert ezt egy univerzális üzenetként is vehetnék az emberek, hiszen jelenlegi világunkban nem csak egyetlen Trumpzilla van. Ez egy egészen elszaporodott fajnak számít, aminek legjobb esetben is az állatkertben lenne a helye, mint emberi közösségben.

A Lord Tyrion rendezésében készült emlékezetes klip:




Ahogyan azt írtuk, sokakat megihletett az Egyesült Államok legújabb bohóca. Nemrég indult el a 30 Days, 30 Songs kezdeményezés. Ez a program a választásokig napi szinten fog kirakni olyan dalokat, amelyek egy Trump mentes USA reményében szólalnak fel. Összegyűjtöttük a legjobbakat:

A Franz Ferdinand a tőlük várt lazasággal foglalja össze gondolatait Trumpról:


A Death Cab For Cutie egy klip segítségével is bemutatja Trump személyét:


És "Egy tökéletes dal ezekre a furcsa időkre" - R.E.M.

https://recorder.blog.hu/2016/10/19/vajon_mit_csinalni_trumpzilla_ezekkel_a_mexikoi_zeneszekkel
Vajon mit csinál Trumpzilla ezekkel a mexikói zenészekkel?
süti beállítások módosítása