Klippremier! Petruska: Nem így képzeltem el

2016.10.19. 18:12, rerecorder

petruska_se-61.jpg

Petruska András már hosszú évek óta a fővárosi zenei élet aktív figurája, akusztikus gitáros dalaival a szélesebb közönség első szólólemezén, a 2014-es Metropolitan találkozhatott. Még abban az évben érkezett a Szent Gellért Tér című EP, 2015-ben pedig már Petruskaként indult A Dal című tévés versenyen, ahol egészen a döntőig jutott és megnyerte a zsűri A Dal Felfedezettje különdíját. Idén tavasszal, március legvégén adta ki második nagylemezét, a Kapunyitót, aminek Nem így képzeltem el című gitáros-hegedűs, alaposan kifakadó dalához készült most véres videó.

A klipes dalban Petruska - ahogyan a sajtóanyag is fogalmaz - „bátran, de gyógyíthatatlan idealistaként néz szembe a balul elsült dolgokkal önmagában, vagy az országban, a városban ahol él. A dalt mégis áthatja egyfajta mosolyra fakasztó keserédesség, a szerző nem veszi benne túlzottan komolyan önmagát és könnyedén mosolyog nagy elánnal az életében történt balesetekre.” 

A számhoz készült videót a szintén zenész Micsoda Dániel (azaz a filmes tanulmányokat folytató, már több klip rendezőjeként is feltűnt Zanzinger) rendezte, a szerzeményt kísérő képek áthallásosan, apró abszurd epizódokban mutatják be, hogy milyen is az, amikor a fejünkben lakozó kisördög alakot ölt és kedvünk szerint munkába áll. A klip főhőse egy fiatal takarítónő, aki határozottan bal lábbal kelt fel. Őt kísérjük végig egy napján, mely egészen olyan, mintha a város összeesküdött volna ellene és lépten-nyomon megpróbálna valaki beleköpni a levesébe (a kávéjába például valakinek ez szó szerint is sikerül): a szomszéd fiú, a kis kifőzde többi vendége, vagy munkahelyén, egy játékteremben az unott játékosok. Szerencsére a hősnőnek ezen a napon váratlan védelmezője is akad.

Petruska legközelebb október 23-án lép fel az A38-on, Beck Zoli és a Lone Waltz Records-hoz tartozó művészek (Zanzinger, Upor András, Duke Bluebeard, Papaver Cousins) társaságában, Facebook-eseményoldal

és akkor a Nem így képzeltem el kávéba köpést, véres jeleneteket és arkangyalt is tartalmazó videója: 


fotó: Sándor Emese

Petruska Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/10/19/klippremier_petruska_nem_igy_kepzeltem_el
Klippremier! Petruska: Nem így képzeltem el
süti beállítások módosítása