Egy boldog nap playlistje Szombat Éva szerint

2016.09.29. 09:45, Frontrecorder

_mg_7816.jpg

Egyik kedvenc hazai fotósunk, a glamúr, trash és szocio műfaját egyedien ötvöző Szombat Éva a napokban adta ki második albumát. A Practitioners első munkája, a Boldogság-könyv folytatása; a témája ezúttal is boldogság keresése, de valós, konkrét személyes példákon keresztül, olyan emberek (köztük a szintetizátorokat gyűjtő Galactic Jackson) portréival, akik a nehézségeiken felülkerekedve megtalálták a maguk "rózsaszín szemüvegét". Ez pedig a zenei kísérő: egy teljes napra való, boldogságot adó dal Szombat Éva válogatásában..

Szombat Éva rendszeresen fotóz hazai előadókat - idén például a Szabó Benedek és a Galaxisokat és a Mayberian Sanskülotts-ot - illetve időnként klipet rendez, de túl a szakmai alapon, a zene eleve fontos szerepet tölt be az életében; úgy is, mint kiapadhatatlan boldogságforrás. "Bizonyára mindenkinek vannak kedvenc számai, amiket ha meghall, elönti a melegség, bevillan valami szép emlék, vagy csak úgy jólesik és kész. Engem boldoggá tesznek a pozitív energiájú dalok, ahogy Mohaman mondaná, de ha vicces a szöveg, az is működik, vagy egy jó videoklippel ugyanígy le lehet kenyerezni" - mondja. A zenei ízlése bevallottan csapongó, ezt tükrözi a nekünk összeállított playlistje is. "Stílusokba nem mennék bele, mert nem értek hozzá, meg amúgy sem lehet ilyen keretek közé szorítani a boldogságot. A zenéket úgy válogattam össze, hogy egy ideális napot lefedjen ébredéstől elalvásig. Terápiaként is felfogható: ha lankad a boldogságszintünk, hallgassunk meg egyet ezek közül. Én pár napja hallgatom, és működik!"

Szombat Éva Practitioners című könyve itt végigpörgethető. Az album  és a fotósorozat bemutatóját október 7-én tartják a budapesti Supermarket Gallery-ben (Facebook-esemény). Alább pedig akkor a boldog nap playlistje 

 

Sean Nicholas Savage: Chin Chin

Ébredéshez tökéletes szám, de igazából a nap bármely szakában hallgatható, és garantáltan kellemes hangulatot teremt Sean Nicholas Savage bársonyos hangja. Ennél már csak az a jobb, ha nézzük is, ahogyan énekel és vonaglik a színpadon!


MYGL: Ki volt az a nő?

Ha már felébredtünk, és próbálunk visszaemlékezni az álmunkra, segíthet ez a kedves zeneszám a MYGL-től. Nem tudom, hogy ez egy boldog álom-e, hogy milyen volt az a nő, akivel találkozott benne Hó Márton és hogyan indult el Hó Márton, de az biztos, hogy úgy érkezett meg, és nekem ettől a számtól jó kedvem lesz, akárhányszor meghallgatom.




Francis Bebey: The Coffee Cola Song

Reggeli ébredéshez kinek a kávé, kinek a kóla (kinek mindkettő).. Amúgy a dal gonosz és őrült emberekről szól - ilyen kedvesen énekelni róluk, ez már valami!


Kelemen Kabátban: Ez Most Az A Nap

Végre indulhat a nap, ezzel a számmal pedig tuti szétárad bennünk a pozitív energia, és senki sem állhat a boldogságunk útjába!


Matias Aguayo: Rollerskate

Már nagyon régen görkoriztam, de biciklizni szoktam, és amikor csak úgy suhanok, és kellemes a délutáni szellő, és van bicikliút, és süt a nap, és minden jó…na, ez a szám pont ilyen nekem.


Gazsi Rap Show: Szomorú lányokat boldogítanék

Ilyen zenék után biztos nem leszünk szomorúak, de ha mégis akadna olyan lány, aki búslakodna, szerencsére van egy Gazsink, és felvidít! Szépeket is, csúnyákat is, nem kell aggódni. A fiúk meg vehetnek példát Gazsiról.


Ariel Pink: Put Your Number In My Phone

Nem tudom, örülhetünk-e, ha Ariel Pink kéri el a számunkat, de mindenesetre hízelgő lehet.


Mermaid Tea Party: Enter My World

Sellő Zita
 tudja, mi kell a nőnek, és nem fél kimondani. Klippel együtt az igazi.


Jessy Lanza
It Means I Love You

Ha meghallom ezt a számot, mindig úgy érzem, hogy ugrálnom kell, vagy legalábbis rázni a popóm - mi ez, ha nem maga a boldogság?


Tim & Eric: Shrimp & White Wine (Beaver Boys)

Garnélarák és fehérbor! Vacsorához kiváló! Már csak azzal fokozható az örömérzetünk, ha megnézzük a videót is hozzá - örök élmény.


The Cure: Caterpillar

Lehetne itt a Friday I’m In Love is, vagy a Lovecats, de most ezt választottam, mert mindig annyira elbűvöl a prüttyögés, ami ebben a számban van.


Jerry Paper: Chameleon World

A nap végére tökéletes álmosító dal; nincs sok értelme, de annál jobb, és a kaméleonoknál amúgy sincs viccesebb állat. Jerry Papert volt szerencsém látni búvárkosztümben énekelni, az lehet viccesebb, mint egy kaméleon. Szép álmokat!

Címkék: szombat éva
https://recorder.blog.hu/2016/09/29/egy_boldog_nap_playlistje_szombat_eva_szerint
Egy boldog nap playlistje Szombat Éva szerint
süti beállítások módosítása