Premier! Richard Atom: You 1.0

2016.09.28. 20:00, Frontrecorder

ra_artwork.jpg

Mióta megnyitotta a zsilipet idén nyáron, Richard Atom ontja magából a jobbnál jobb elektronikus zenei felvételeket az elmúlt 17 évben felduzzasztott archívumából. Eddig minden dala más volt, és ez most sincs, khm, másként: a You 1.0 megbabonázó poszt-EDM a pre-EDM időkből, melyhez ötletes, klipet eljátszó klip készült. Kettős premier!

Ahogyan az eddig közzétett korábbi dala, úgy a You 1.0 sem mai darab, miközben a megszólalása nagyon is friss. "Faterom halálba szekált, hogy ezt rakjam ki, mert ez a kedvence. Annyira, hogy egy korábbi verzióját a dalnak felmásolta kazettára, hogy tudja hallgatni a kocsijában. Így elmondhatom magamról, hogy 2007 körül már egy válogatáson szerepeltem a Dire Straits-szel meg Mike Oldfield-dal" - meséli a producer. A dal sejtelmes lüktetéssel indul, a beúszó éteri szintetikus női hang szirénénekként ejt rabul, hogy aztán beüssön a drop, és jól helyben hagyjon a big room EDM-mel kacérkodó négynegyed-kalapálás. 

A dal címe azért You, mert "rólad szól: és ezt bárki nyugodtan magára veheti", mondja Richard Atom. Ez a tükör-jelleg a klipben is megjelenik, szó szerint. "A klipben régi, a hatvanas és kilencvenes évek között készült fröccsöntött figurák láthatók; indián, cowboy, mindenféle állat. Lényegében arról szól, hogy ha én csinálnék egy klipet, akkor kik szerepelnének benne: például itt állna egy medvejelmezes férfi, amott meg egy T-Rex ikerpár, 'és itt állnál Te' - a végén ez van kiírva egy kör formájú tükör mellé."

https://recorder.blog.hu/2016/09/28/premier_richard_atom_you
Premier! Richard Atom: You 1.0
süti beállítások módosítása