Nézd meg John Carpenter új sci-fi horrorját!

2016.09.27. 14:04, Frontrecorder

carpenter_2.jpg

A horrormaestro John Carpenter áprilisban adta ki Lost Themes II című albumát, melyhez most végre megérkezett az első olyan klip, amit ez a zene megkíván: egy nyolcvanas évek VHS-korszakát megidéző zombis sci-fi kisfilm, a végén nagyon is mai csavarral.

A filmes pályáról a zeneihez átsorolt ősz mester a Distant Dream című opusszal vezette fel második szólólemezét, mely élő stúdióvideót kapott. Ugyanez a rockos felállású és megszólalású zenekar - melyben a szintetizátorokat bűvölő Carpenter mellett a fia, Cody Carpenter:ugyancsak billentyűs hangszereken, keresztfia, Daniel Davies:és John Konesky gitáron, John Spiker basszusgitáron játszik, valamint Scott Seiver dobol) felvette Carpenter négy ikonikus főcímzenéjét (Halloween, Escape From New York, Assault On Precinct 13, and The Fog ) , melyek júniusban jelentek meg vinylen. Most pedig végre itt egy igazi klip is a Lost Themes II-hoz, melyet a lemez Utopian Facades tételéhez rendezett Gavin Hignight és Ben Verhulst. Ők jegyzik a Captenter tavalyi debütáló albumán található Night kisfilmjét is, amelynek ez a videó tulajdonképpen a folytatása (spolier: aki azt látta, annak a slusszpoén itt nem lesz új). Egy nőnemű androidnak kell kézbesítenie egy titokzatos dobozt az éj leple alatt, a küldetése során át kell vágnia az erdőn, ahol zombik támadnak rá. A többit nem áruljuk el, tessék végignézni ezt a nyolcvanas évek sci-fi- és horrorkliséit élvezettel összefércelő klipet, azért is, mert csavarral végződik.

Apropó, zombik. múlt héten a New York Film Academy diákjaival tartott beszélgetésen Carpenter rendesen beszólt Rob Zombie-nak, aki a Halloween első két részének remake-jét jegyzi rendezőként, mert szerinte a horrorrocker hazudott, amikor azt állította, hogy elutasító volt vele szemben, holott épp ellenkezőleg, nagyon is bátorította. Carpenter egyenesen "szarcsimbóknak" nevezte Zombie-t, aki a közmegegyezés szerint kudarcot vallott a Halloween-kultusz újraélesztésével. De a sorozat túlélte ezt az epizódot, a soron következő új filmre pedig még Carpentert is sikerült visszacsalogatni - na nem rendezőként, csak executive producernek és kreatív tanácsadónak, illetve elképzelhető, hogy zeneszerzőként is részt vesz majd a munkában.  Ami biztos, hogy Carpenter és zenekara rendületlenül turnézik, októbertől épp Európában; hozzánk legközelebb Bécsben lehet elcsípni november 3-án.

a fent említett Night klipje:


és a Menekülés New Yorkból zseniális főtémája zenekari verzióban:

Címkék: john carpenter
https://recorder.blog.hu/2016/09/27/nezd_meg_john_carpenter_uj_sci-fi_horrorjat
Nézd meg John Carpenter új sci-fi horrorját!
süti beállítások módosítása